Gekscherend werd hij het afgelopen seizoen ‘leider’ genoemd door zijn teamgenoten. Joost Meiland maakte, na ervaringen te hebben opgedaan bij FC Lisse (z0n.) en SV Hillegom, zijn entree bij Kagia en kon met zijn ervaring het nodige toevoegen in Lisserbroek. Ruim een jaar later zit Meiland uitstekend op zijn plek bij de oranjehemden en is hij door zijn trainer René Ras nu écht gebombardeerd tot leider. De verdediger draagt namelijk vanaf de start van dit seizoen de aanvoerdersband. 

Dat laatste heeft ook te maken met de lange afwezigheid van Pascal Timmermans. De verdediger blesseerde zichzelf in de kampioenswedstrijd van vorig seizoen en ligt er de komende maanden nog  uit. Ras moest op zoek naar een nieuwe aanvoerder en vond die in zijn betrouwbare rots in de branding.

,,Ik sta nu ik aanvoerder ben niet ineens vaker bij de scheidsrechter.”

,,Ik heb hem vorig seizoen ook al een aantal keer gedragen”, begint de oud-speler van Hillegom. ,,Meestal droegen Glenn (Lobbezoo, red.) of ik de band, als Pascal er niet was. Aangezien Glenn nog niet volledig fit was in de voorbereiding kreeg ik de band toegewezen.”

Formaliteiten 
Vooralsnog levert zijn ‘nieuwe rol’ in het elftal weinig verschillen op. Joost Meiland blijft ook in het veld met een band om zijn arm. ,,Het is niet dat ik me anders ga gedragen. Ik sta nu ik aanvoerder ben niet ineens vaker bij de scheidsrechter. Dat doe ik alleen als er discutabele momenten zijn. Dan stap ik wat eerder op de scheidsrechter af, maar verder blijf ik mezelf.”

,,Ik denk dat wij een team hebben dat goed mee kan gaan doen in deze competitie.”

Buiten het veld merkt de Lisser wel de nodige verschillen. Als aanvoerder is hij het uithangbord namens de selectie voor de rest van de Lisserbroekse vereniging. ,,Je merkt het aan wat kleine formaliteiten. Bij thuiswedstrijden hebben we bijvoorbeeld een pupil van de week. Ik ontvang zo’n iemand dan in de kleedkamer, maar veel meer komt er niet bij kijken.”

Tweede Klasse
Wat wel nieuw is voor Meiland is de competitie waarin hij dit seizoen met Kagia speelt: de Tweede Klasse. Bij Hillegom acteerde hij al eens in de Eerste Klasse en de mandekker probeert de twee competities met elkaar te vergelijken. ,,Ik denk dat de Eerste Klasse met Hillegom een iets hoger niveau was. Al kan ik dat niet goed beoordelen, aangezien we nog niet alle ploegen hebben gehad. In de winterstop kan ik een betere indicatie daarvan geven. We hebben net UVS gehad en dat is een ploeg die niet zou misstaan in de Eerste Klasse. Verder is het op dit moment moeilijk met elkaar te vergelijken.”

Tot slot gaat de oud-speler van FC Lisse (zon.) nog in op hetgeen wat men aan de Kikkerbeetstraat kan verwachten van de promovendus. ,,Ik denk dat wij een team hebben dat goed mee kan gaan doen in deze competitie. Ik denk dat, als alles normaal verloopt, wij misschien wel in het linkerrijtje terecht kunnen komen, al zal de focus eerst liggen op erin blijven. Wij moeten het als nieuwkomer week voor week bekijken en gewoon ons eigen spel blijven spelen.”

Foto: Jan van de Lubbe

Lees ook:Kagia – UVS: welkom in de Tweede Klasse
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)