Hij kwam naar eigen zeggen als ‘broekkie’ vijftien jaar geleden naar FC Lisse. Nu is hij de pater familias van de spelersgroep. De 34-jarige Roel de Goede is een nestor bij de Lissenaren. Een nestor met een record op zak. 268 wedstrijden speelde de linksback inmiddels bij de derdedivisionist. En dat is meer dan wie dan ook bij FC Lisse.

,,Toen ik als zeventien jarige jongetje bij de selectie kwam, is Roel degene geweest die me heeft opgevangen. Dat vergeet ik nooit meer en schept een band voor altijd.” Het is Lars Rauws die precies weet te formuleren waarom De Goede zo’n gewaardeerde kracht is op Ter Specke. Iedereen loopt met hem weg. Het is in de jaren gegroeid. De Goede was nooit zo’n mannetje die op de voorgrond wilde staan.

Maar afgelopen zaterdag kon de verdediger er niet om heen. De club zette hem zelf in het zonnetje voor de wedstrijd, hij werd gehuldigd door de fans op het sfeerterras na afloop en de toegestroomde pers wilden allemaal wat van hem weten. De Goede onderging het met een glimlach. Hij had een topmiddag achter de rug. Hij won met z’n club van ODIN’59, familie en vrienden waren op het sportpark te vinden en zijn zoontje was voor de eerste keer mee met papa.

Ontwikkeling
In vijftien jaar Lisse ontwikkelde De Goede zich op meerdere vlakken, als persoon, maar vooral als sporter. ,,Sowieso ontwikkel je jezelf als voetballer, en dat had ik toen echt nodig”, vertelt de kersverse ‘Mister Lisse’. ,,Ik speelde bij DEM in de Tweede Klasse en ik dacht: ‘Ik doe bij FC Lisse gewoon wat ik bij DEM ook deed, lekker een mannetje uitschakelen’. Dat viel behoorlijk tegen. Toen heb ik getwijfeld of ik moest blijven. Maar de club hield vertrouwen in mij en uiteindelijk ik ook in mezelf.”

,,Ik wil voor zijn dat mensen gaan zeggen dat ik een jaar te lang door heb gevoetbald.”

De 34-jarige linksback bleef en heeft daar nooit spijt van gehad. ,,Ik heb ’t altijd naar m’n zin gehad. In die vijftien jaar heb ik veel jongens zien komen en gaan, maar elke keer weet de club jongens te scouten die bij FC Lisse passen. En daar hoor ik ook bij. Het voelt alsof je in een vriendenteam voetbalt en dat vind ik heel belangrijk.”

PSV-uit
Als je ‘Mister Lisse’ vraagt naar zijn momenten van geluk bij zijn huidige club komt er een flinke lijst langs, maar toch zijn er twee dingen die er speciaal uitspringen voor De Goede. ,,Vooral de derby’s zijn mooi geweest. Ook dit seizoen weer tegen Quick Boys. Dat zijn wedstrijden an sich, die alles van je vragen. Die entourage op de club. Dat is echt het allermooiste. En voor de KNVB-beker PSV-uit, die was ook prachtig.”

Inmiddels heeft De Goede een bejaarde leeftijd gekregen voor een voetballer, 34. Maar aan zijn spel en lichaamsbouw is het niet te zien. De linksback oogt energiek en denkt nog niet aan stoppen. ,,Zolang we winnen, blijft het altijd leuk”, lacht De Goede. ,,Maar ik voel me fit. Over een maand beginnen de gesprekken weer. Ik wil voor zijn dat mensen gaan zeggen dat ik een jaar te lang door heb gevoetbald. Maar ik ben nog heel fanatiek en wil nog elk trainingspotje winnen. Zolang het lichaam dat ook nog trekt hoop ik sowieso nog een jaar te voetballen. Misschien zegt de club wel, het is mooi geweest? Maar goed, daar ga ik allemaal nog geen uitspraken over doen.”

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN