Kagia is uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap van 3A. De equipe van Jerry Ubink verloor het eerste duel van de halve competitie om de titel, waarin ook DWO meedoet, met 1-0 bij SEV. ,,Zij zijn het meest fortuinlijk geweest”, baalde Ubink. Kagia gaat verder in de nacompetitie.

,,Ik ben er nu minder kapot van dan zaterdag”, stelde aanvoerder Ruud Heuseveldt. ,,We hadden het toen af moeten maken.” Kagia leidde zeven minuten voor tijd tegen een negental van SEV met 2-1, maar gaf de voorsprong toch nog uit handen. Door de remise eindigde naast Kagia en SEV ook DWO op 55 punten, waardoor een halve competitie om de titel gespeeld moest gaan worden.

De aftrap daarvan was vanavond in Leidschendam. Omdat bij een gelijke stand het doelsaldo uit de reguliere competitie doorslaggevend is – en dat van SEV beter is – is het kampioenschap een utopie voor Kagia geworden.

Dreun

Kagia incasseerde zaterdag een dreun van jewelste, maar had drie dagen later volgens Ubink de zaakjes weer aardig onder controle. ,,Ik vond dat de groep er goed opstond en er klaar voor was. Dat lieten ze in de beginfase ook zien. Alleen na die goal raakten we de controle kwijt en waren we enige tijd onstuurbaar.” SEV nam na achttien minuten de leiding. Na weifelend optreden van zowel de Kagia-defensie als doelman Sander Goudriaan scoorde André van Jochem met een schuiver.

De bezoekers waren een fase van de leg en mochten niet klagen dat het geen verdere schade opliep. Tot overmaat van ramp viel aanvoerder Jeffrey Nijenhuis vlak voor rust geblesseerd uit. Hij voegde zich in een toch al goed gevulde ziekenboeg. Op sportpark Kastelenring ontbraken al aanvallers Rutger Goudriaan, Niels Ganzevles en Arjan van der Lans.

Zij werden node gemist, vond Heuseveldt. ,,We voetbalden zonder onze complete voorhoede. Dat maakte het een stuk heel lastiger. Als zij er wel bij waren geweest, weet ik zeker dat we meer af hadden kunnen dwingen.” Kagia moest roeien met de riemen die het had en deed dat zeker de tweede helft uitstekend.

Smetje

Kagia voerde de druk op en speelde vrijwel het gehele tweede bedrijf op de helft van de tegenstander. SEV loerde op de counter en kreeg twee enorme kansen in de schoot geworpen na verdedigend geblunder. ,,Die fouten in de verdediging waren eigenlijk het enige smetje”, stelde Ubink. ,,De laatste tijd gebeurde dat niet en was onze defensie juist heel solide.”

Naarmate de tijd vorderde, ebde de overtuigingskracht bij Kagia weg. De tweede slijtageslag in drie dagen tijd eiste zijn tol. Vooral SEV ging geregeld naar de grond om zich te laten behandelen. Op het tandvlees en met het hart diep in de keel vochten beide ploegen zich naar het einde. Het mocht uiteindelijk niet meer baten voor Kagia. SEV kan het nu zaterdag bij DWO afmaken.

,,De tweede helft hebben wij goed gespeeld”, vertelde Ubink, die zijn ploeg voetballend de betere vond. ,,Ik wist dat zij niet zouden proberen te voetballen en het initiatief aan ons zouden laten, omdat een punt gunstig was voor hen. Zij waren continu aan het rekken en vertragen. Ik vond het jammer dat de scheidsrechter een aantal keer de voetballende ploeg benadeelde. Dat was niet doorslaggevend voor de uitslag, maar beïnvloedde de wedstrijd wel.”