Met een ‘valse’ hattrick en een assist uit het boekje, was het de middag van Mark Zonneveld. In eigen huis was de aanvaller van grote waarde voor Kagia. Tegenstander Oegstgeest, waar voormalig trainer Jerry Ubink de scepter zwaait, kreeg het zwaar te verduren. Het werd met 4-1 een kopje kleiner gemaakt.

Iedereen was het erover eens. De goals van Zonneveld waren stuk voor stuk om in te lijsten. Ook coach Anton Wijsman schoof het niet onder stoelen of banken. ,,Ze zaten er lekker in”, stelde een tevreden oefenmeester na afloop.

De mooie treffers waren een gevolg van het goede spel van de Lisserbroekers. Hoewel Oegstgeest in de beginfase van het duel veel toeliet, zat Kagia er fel op en wist het vaak een voetballende oplossing te vinden. De wedstrijd was pas drie minuten oud toen de eerste treffer genoteerd kon worden. Via een goed genomen hoge vrije trap van Rens Lamboo schoot Zonneveld op weergaloze wijze het leer tegen de touwen.

Timo Sluymer was degene die zijn ploeg na de openingstreffer al snel op rozen had kunnen zetten. Hij kwam echter een teenlengte tekort om de 2-0 binnen te tikken. ,,De afronding zat er bij mij niet in vandaag”, beaamde de middenvelder. ,,Ik ben blij dat anderen meer succes hadden.”

IMG_6023

Timing

De doelpunten van Kagia vielen op de juiste momenten. Een goal in de openingsfase en twee treffers in de slotfase van het eerste bedrijf. Die laatste twee vielen eigenlijk uit het niets. Het spel was een beetje doodgebloed en het leek erop dat de Lisserbroekers met een minimale voorsprong de kleedkamer op zouden gaan zoeken. Waar Sluymer eerder in de afronding faalde, wist hij Zonneveld vlak voor rust wel op zijn wenken te bedienen. De aanvaller was in goeden doen en zette de 2-0 op zijn naam.

Bij de derde treffer was de 22-jarige Zonneveld wederom betrokken. Via een stijlvol hakje legde hij de bal prima neer voor Dirk-Jan Ligtenberg. Voor hem was het een koud kunstje de bal achter Oegstgeest-goalie Kevin Sip te leggen.

Na de thee voerde Oegstgeest de druk wat op, maar de defensie van Kagia hield, met nieuwkomers Roy Hogewoning en Aron Driessen als centraal duo, op een fout na goed stand. Ruim vijf minuten voor tijd vond Thijmen Kruider namens Oegstgeest de aansluiting. Wijsman: ,,Ik had natuurlijk een clean sheet willen hebben vandaag. Je kan met zo’n voorsprong een tegengoal krijgen, maar het is niet goed. Gelukkig maakte Zonneveld na de aansluitingstreffer gelijk de 4-1.”

Jong en enthousiast

Ondanks dat Wijsman dit seizoen zijn selectie opnieuw moest samenstellen, zat het tegen Oegstgeest technisch prima in elkaar. ,,De jongens hebben feeling met elkaar. Dat is mooi. Het is een jong en enthousiast team. Iedereen ging voor elkaar door het vuur. De goals zijn natuurlijk mooi meegenomen. Daar genieten wij van, maar ook het publiek. Dat geeft een boost.”

IMG_6052

Vorig seizoen verloor Kagia de seizoensouverture met 7-1 van SEV. De overtuigende overwinning op Oegstgeest is volgens Sluymer een goede opsteker. ,,Dit geeft het elftal vertrouwen.”

VIDB sprak na afloop met Man of the Match’ Mark Zonneveld

Kagia – Oegstgeest 4-1 (3-0). 3. Zonneveld 1-0, 41. Zonneveld 2-0, 45. Ligtenberg 3-0, 84. Kruider 3-1, 85. Zonneveld 4-1

Kagia: Goudriaan, Timmermans (85. Meulenbroek), Hogewoning, Driessen, Malhi, Robelus, Imanse, T. Sluymer, Zonneveld, Lamboo (74. Van der Schinkel), Ligtenberg (88. Van Kesteren)

Tekst en foto’s: Danny van den Bosch

IMG_5988
IMG_6075


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude