De titanenstrijd aan kop van het VIDB Topscorersklassement gaat onverminderd voort. De winterstop is aanstaande en het lijkt erop dat de strijd zich toespitst op twee aanvallers in Katwijkse dienst.

Was het de afgelopen weken Yordi Teijsse die aan de lopende band scoorde en zijn achtervolgers pijn deed, afgelopen zaterdag vond de Quick Boys-spits het net eens niet en gelijk stond Marciano Mengerink klaar om te profiteren. De Katwijk-aanvaller verkleinde het gat met de koploper. Teijsse wist veertien keer te scoren. Mengerink een keer minder. De Topklasse-speler heeft zaterdag nog een wedstrijd voor de boeg. Kan hij Teijsse een slechte Kerst bezorgen?

Ook Hillegommer Nick van Staveren kwam tot scoren. De spits heeft de jacht geopend op de derde positie, nu nog in handen van Raily Ignacio. Ook Sam Lemmers pikte zijn goaltje weer mee en staat nu op acht treffers.

Hoe het werkt
Iedere klasse hebben we een factor toegediend. De Topklasse heeft de hoogste factor (2.0) gekregen omdat het de hoogste competitie in onze regio is. Per 0,2 gaat het vervolgens omlaag naar de andere competities. Voorts hebben we besloten om de punten te delen door het aantal duels. Dit omdat in de Topklasse 30 wedstrijden worden gespeeld en in de overige klassen 26 wedstrijden. Behalve in de derde klasse A, waar 28 wedstrijden worden afgewerkt. Dus als bijvoorbeeld een speler uit de Topklasse 10 keer heeft gescoord na acht duels, wordt het rekensommetje als volgt:

10 x 2=20 punten : 8 duels = 2,5

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen, wint de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is ook dat gelijk wint diegene die de meeste doelpunten in een wedstrijd heeft gemaakt.

Top 15

Klik hier voor de complete lijst

POPULAIRE BERICHTEN