De KNVB heeft de buitengewone bondsvergadering met als belangrijkste agendapunt de veranderde opzet van de voetbalpiramide uitgesteld. 

Eerder deze week kwam juist naar buiten dat de clubs in het prof- en topamateurvoetbal het eens waren geworden over een compromismodel voor een vernieuwde competitieopzet. Tijdens de bondsvergadering zou er duidelijkheid moeten komen over de eventuele toekomst van die vernieuwde opzet. 

De voetbalbond heeft echter de bondsvergadering van 19 maart nu verplaatst naar 16 april, omwille van de zorgvuldigheid: ,,De afgelopen periode is achter de schermen hard gewerkt, maar het bondsbestuur ziet dat op een aantal punten meer tijd nodig is voor nadere uitwerking. Omdat in deze kwestie zorgvuldigheid vóór snelheid gaat, is besloten de vergadering te verplaatsen”, aldus de KNVB op de eigen website.

Het verplaatsen van de vergadering betekent dat de kans dat het nieuwe competitiemodel volgend seizoen al wordt doorgevoerd, kleiner wordt. Dat zou vooral voor amateurclubs een gemiste kans zijn, omdat in de hervormde opzet onder andere het aantal beloftenteams in amateur competities gelimiteerd wordt. Vooral in de Derde Divisie, waarin Quick Boys actief is, is het grote aantal beloftenteams (4 red.) nu een groot kritiekpunt. 

Het nieuwe plan, waar de bond dus volgende maand pas over gaat beslissen, betreft ook promotie/degradatie-regelingen, gewijzigde licentie-eisen en de promotieregeling in de Tweede Divisie. 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)