Quick Boys en Katwijk hebben beide een oefentoernooi gewonnen. Quick Boys won op het Vallei en Rijn Toernooi van GVVV, terwijl Katwijk op de eigen Krom zegevierde op het Zilveren Trawler Toernooi.

Het Vallei en Rijn Toernooi van GVVV werd over drie dagen uitgesmeerd. Donderdag won Quick Boys na strafschoppen van AFC Arnhem. Vandaag moest de ploeg van trainer Ted Verdonkschot aantreden tegen GVVV. Tegen de runner-up van de zaterdagse Topklasse toonde Quick Boys karakter door in de tweede helft een 2-0 achterstand om te zetten in een 3-2 zege. Mike Ruijter scoorde tweemaal, waarna Tommy Bekooij matchwinner werd. Door de overwinning passeerde Quick Boys gastheer GVVV, dat donderdag met 4-0 won van Hercules.

Op het Zilveren Trawler Toernooi, dat ter ere van het 75-jarig jubileum van Katwijk op de Krom werd gehouden, was de thuisploeg een klasse apart. Met een overtuigende 6-0 zege op Stormvogels werd de finale bereikt. Donny van Oijen (3), Marciano Mengerink, Jesse Dingjan en Danny Guijt scoorden. In de eindstrijd werd ook weinig vernomen van Urk: 5-1. Wederom was Van Oijen, ditmaal met twee treffers, de grote man. De andere goals kwamen van Robbert Susan, Kevin Sterling en Joost Leonard.

FC Rijnvogels eindigde als derde. Hein van Heek besloot door vele afwezigen in zijn selectie het tweede de eerste wedstrijd te laten spelen. Die was niet opgewassen tegen Urk: 0-3. De A-keus maakte vervolgens in de strijd om de derde en vierde plaats gehakt van Stormvogels: 7-0.

POPULAIRE BERICHTEN