Katwijk heeft zaterdag op de broek gekregen in de topper tegen De Treffers. De Gelderlanders wonnen voor eigen publiek met 3-0. Noordwijk pakte een punt op bezoek bij Jong Sparta.

Katwijk had bij winst in Groesbeek de tweede plek op doelsaldo kunnen overnemen, maar kwam van een koude kermis thuis. De Krombewoners hadden het in de openingsfase al lastig en het was daarom niet verwonderlijk dat de thuisploeg in de achttiende minuut via Tim Waterink aan de leiding kwam. Vijf minuten later volgde ook direct de 2-0 door een treffer van Willem den Dekker.

De bezoekers zaten er niet lekker in en dat was voor trainer Anthony Correia reden om halverwege een dubbele wissel door te voeren. Zo maakten aanvallers Sietse Brandsma en Matthijs Hardijk hun entree, maar veel effect sorteerde het niet. Toen De Treffers na 73 minuten uitliep naar 3-0, was het pleit beslecht.

Twaalfde gelijkspel van het seizoen
Op Dijkpolder voegde Noordwijk, de koning van de gelijke spelen, een twaalfde seizoensremise aan zijn verzameling toe. Het werd 0-0 tegen Jong Sparta, dat zijn wedstrijden op het complex van Excelsior Maassluis speelt.

In het eerste bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en daarom was de 0-0-stand een logisch gevolg. Kort na rust verrichtte goalie Lars Jansen een goede redding om de openingstreffer te voorkomen. Die bleef vervolgens ook in het restant uit.

De Treffers – Katwijk 3-0 (2-0)

Jong Sparta – Noordwijk 0-0