Toer Bouwman speelt volgend seizoen voor Quick Boys. Zijn overstap naar Nieuw Zuid is woensdagavond door zijn huidige club bekendgemaakt. Bouwman komt over van Noordwijk, waar hij bezig is aan zijn vierde seizoen.

De 24-jarige Bouwman voetbalde voor zijn komst naar Noordwijk altijd in Amsterdam. Hij was in de jeugd van Buitenveldert actief en speelde vervolgens twee jaar voor de amateurs van Ajax. Zijn prestaties op sportcomplex de Toekomst vielen op bij Noordwijk, dat hem in de zomer van 2020 oppikte.

Rechtsback, maar recent op links
Van origine is Bouwman een centrale verdediger, maar in het roodwit speelde hij bijna louter als vleugelverdediger. De Amsterdammer bekleedt doorgaans de rechtsbackpositie, maar speelde de laatste drie wedstrijden als linksachter. Dat deed hij ook tijdens de 0-5-zege op Quick Boys op 11 november.

Bij Noordwijk speelt sinds dit seizoen ook zijn broertje Ischa. De doelman kwam nog geen minuut in actie, maar wellicht liggen er volgend seizoen kansen.  Maandagavond werd door de Noordwijkers bekendgemaakt dat Lars Jansen de Duinwetering gaat verlaten en in het bericht over Bouwman meldt de club dat ook Jansen naar Quick Boys gaat.

Quick Boys heeft zelf over Bouwman en Jansen nog niets gecommuniceerd.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk haalt tweede Bouwman naar de Duinwetering

POPULAIRE BERICHTEN