Flevo - Katwijk

Jan Zoutman was na afloop van de KNVB-bekerwedstrijd tegen Flevo Boys (0-3) zeer content met de winstpartij. De oefenmeester zag dat zijn ploeg dominant was en relatief weinig problemen kende met de hoofdklasser. Daarnaast hadden de oranjehemden afgerekend met het ‘probleem’ wat zich de laatste weken afspeelde in het vijandelijke strafschopgebied. Er werden drie treffers gemaakt en genoeg kansen gecreëerd. Tel daarbij op dat de mannen van Zoutman komende zaterdag in de koker zitten voor de volgende ronde van het toernooi en er kan geconcludeerd worden dat het een ‘lekker avondje’ was in Flevoland. 

De bezoekers zetten in Emmeloord in het eerste half uur al direct de toon. Na ruim een kwartier spelen was het namelijk Jordy Hilterman die de mannen van Zoutman op 0-1 schoot. Zo’n tien minuten later viel de beslissing al. Na een afzwaaier van Guus van Weerdenburg was het collega-verdediger Raoul Esseboom die bij de tweede paal de 0-2 binnen werkte.

In het tweede bedrijf begon Katwijk wat slapjes en ontsnapte het een aantal keer aan de aansluitingstreffer. Uiteindelijk was het Marouane Afaker die de definitieve nekslag uitdeelde: 0-3. Zodoende kenden de Katwijkers een prima avond in Flevoland en kon oefenmeester Zoutman eindelijk rustig in de dug-out zitten.

Weer winst in de beker
Toevallig of niet, maar de laatste keer dat de tweededivisionist won, was dat ook in de KNVB-beker. Een maand geleden werd er met 2-3 van aartsrivaal Quick Boys gewonnen. ,,Nou je het zo zegt, is dat inderdaad zo”, glimlacht de trainer van de club. ,,Dat was er ook één waarin we drie goals maakten, alleen hadden we toen een verlenging nodig. Vandaag was het verschil iets groter.”

De laatste weken speelden de oranjehemden moeilijke potjes in de Tweede Divisie en ging van het topwedstrijd naar topwedstrijd. Volgens de oud-trainer van onder andere IJsselmeervogels en Quick Boys kwam de bekerwedstrijd tegen de hoofdklasser dan ook precies op het juiste moment.

Afgetekend 
,,Het is in ieder geval prettig dat we vandaag weer eens dominant waren en genoeg kansen creëerden. In de eerste helft vond ik ons echt de bovenliggende partij. We moesten even wennen aan het gladde veld, maar daarna hebben we het goed opgepakt. We waren, zeker in de eerste helft, duidelijk de baas op het veld. In de tweede helft was het wat minder en mochten we blij wezen dat de 1-2 niet viel. Uiteindelijk maakten we nog een mooie 0-3. We kunnen denk ik spreken van een afgetekende overwinning.”

,,Je hoopt op een thuiswedstrijd tegen een mooie tegenstander, zodat we een uitverkocht huis hebben. Maar ik vind een tegenstander waar we een kans tegen maken ook goed.”

Het loopt nog niet helemaal op rolletjes bij de ploeg uit Katwijk-Noord. De gebreken van de Katwijkers kwamen de laatste weken  in de competitie aan het licht. Tegen de club uit Flevoland werden de fouten niet afgestraft, maar dan nog is er genoeg werk aan de winkel. ,,We hebben ze een paar momenten in de wedstrijd geholpen. Daarnaast vond ik ons met name in de tweede helft slordig in de laatste fase van de aanval. Desondanks hebben we nog wat kansjes gecreëerd. Het duurde wel wat langer toen die derde viel, maar toen die goal werd gemaakt, was het klaar.”

Uitverkocht huis
En dus gaat het elftal van Zoutman in de koker voor de volgende ronde van de KNVB-beker. De loting zal zaterdagavond plaatsvinden, maar zaterdagmiddag moet Katwijk eerst zien af te rekenen met buurman Noordwijk. ,,Het is altijd lekker als je wedstrijden wint en dus gaan we met een goed gevoel naar die van komende zaterdag. We hadden de laatste twee wedstrijden niet gescoord, dus wat dat betreft hadden we een goede avond. Tegen Noordwijk zal het iets anders worden, maar dat weten de spelers ook.”

Tot slot ging de hoofdtrainer nog in op de loting. Een bepaalde voorkeur durft hij wel uit te spreken. ,,Je hoopt op een thuiswedstrijd tegen een mooie tegenstander, zodat we een uitverkocht huis hebben. Maar ik vind een tegenstander waar we een kans tegen maken ook goed. Die ploegen zitten er namelijk ook nog in. Het is in ieder geval leuk dat we er nog bij zitten.”

Flevo Boys – Katwijk 0-3 (0-2): 18. Hilterman 0-1, 26. Esseboom 0-2, 85. Afaker 0-3.

Katwijk: De Vries, Sinteur (70. Hamdi), Esseboom, Van der Meer, Van Weerdenburg, Susan, Jongman, Sanchéz Angulo, Van den Ban, Hilterman (52. Robinson), Afaker.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Rijnsburgse Boys – FC Eindhoven: de avond die nooit echt een typische bekeravond werd

POPULAIRE BERICHTEN