Net zoals de stand op de ranglijst nooit liegt – in voetbalcliché’s al volop gebezigd – geldt dat ook voor het wedstrijdformulier. Het ging zeker op voor Katwijk – IJsselmeervogels, een matige topper uit de Tweede Divisie. Ditmaal waren het niet zozeer de namen die wel op het formulier prijkten, maar vooral zij die ontbraken of een vroege wissel achter hun naam kregen. Mede door een overvolle Katwijkse ziekenboeg kon de kraker geen moment ontbranden, laat staan aan de hoge verwachtingen voldoen. 

Cees Bruinink wist het na afloop beeldend te verwoorden. De interim-trainer roemde vooral de tomeloze inzet van de Katwijk-spelers. ,,Je mist vandaag je topscorer Mengerink, je aanvoerder Susan, je vormgever Sanchez Angulo en drie centrale verdedigers (Van Dam, Esseboom en Van Noord).”

,,Daarnaast raak je tijdens de wedstrijd je aanspeelpunt voorin Hilterman kwijt. Als je dan zo hard kan werken en zo goed een team kan vormen, dan vind ik dat een groot compliment waard. Ik durf te stellen dat als we straks weer compleet zijn, en de groep zo als collectief met elkaar om blijft gaan, we honderd procent zeker meespelen om de bovenste plek op de ranglijst.”

,,Ik heb de jongens in de kleedkamer bedankt. Het waren vier fantastische weken.”

De technisch directeur zat voor de laatste keer als interim-trainer op de bank. Voor de wedstrijd lekte al uit dat Jan Zoutman de nieuwe trainer van de oranjehemden wordt. Van zijn laatste kunstje op de bank had Bruinink genoten. ,,Ik heb de jongens in de kleedkamer bedankt.”

Basisklanten
,,Het waren vier fantastische weken. Uit bij HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys winnen is gewoon erg knap. Vandaag misten we zeven basisspelers, maar speelden we evengoed gelijk tegen de Vogels, terwijl we nog de beste kansen hebben gehad.”

Met die laatste opmerking verloor Bruinink de realiteit ietwat uit het oog. Ja, Katwijk kreeg in de laatste fase nog mogelijkheden via Mike van de Ban en Jan Willem Tesselaar, maar die waren minder groot als de kansen die Robbert Olijfveld, Achraf Nejmi en Danny van den Meiracker eerder in de wedstrijd kregen.

Hoewel de Vogels ook verre van de groots waren, hadden ze wel het meeste recht op een eventuele zege gehad. Dat Katwijk een punt koesterde, bleek ook wel uit de wissel die Bruinink in de slotfase doorvoerde. Van Noord – inmiddels op de weg terug na blessureleed – kwam voor aanvaller Tesselaar.

‘Het hielp allemaal niet mee om het armetierige niveau van de wedstrijd omhoog te krikken.’

Vooraf waren de verwachtingen nog hooggespannen geweest. Katwijk en IJsselmeervogels, twee van de succesvolste amateurclubs aller tijden en verzamelaars van zilverwaar, konden echter geen moment imponeren. Het begon voor de oranjehemden al met het uitvallen van Robbert Susan, tijdens de warming-up. De Leidenaar kampte met een hamstringblessure. Na een kleine 20 minuten raakte ook IJsselmeervogels een belangrijke pion kwijt, met topscorer Danny van den Meiracker.

Armtierig
Kort na rust moest ook de aanvalsleider van Katwijk, Jordy Hilterman, noodgedwongen naar de kant. Het hielp allemaal niet mee om het armetierige niveau van de wedstrijd omhoog te krikken. Dat het uiteindelijk in 0-0 eindigde, was daarom voor niemand een verrassing.

Katwijk – IJsselmeervogels 0-0 (0-0)

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Sinteur, Blokland, Van Weerdenburg, Jongman, Berkhout, Mamedov, Schet, Hilterman (51. Van den Ban), Tesselaar (87. Van Noord)

Foto’s: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Katwijk heeft z’n trainer binnen: Jan Zoutman volgt Jack van den Berg op’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)