Cees Bruinink noemde het de beste wedstrijd van het seizoen en Jeffrey Jongeneelen had weer een beetje het oude Katwijk gezien. De coach en aanvaller betoogden dat zaterdagmiddag na de uitstekende start van het nieuwe kalenderjaar bij Excelsior Maassluis. Katwijk zegevierde met 0-3 en was daarmee nog genadig voor de opponent.

Katwijk moet deze tweede seizoenshelft van ver komen, maar in Maassluis liet de ploeg zien weer over geloof en zelfvertrouwen te beschikken. Afgaande op de prestatie bij Excelsior lijkt het ontlopen van degradatie plots weer een haalbare kaart. Katwijk functioneerde als een team en de spelers schuwden niet voor elkaar te werken. In die hoedanigheid kregen Donny van Oijen en Jeffrey Jongeneelen de kans om uit te blinken.

Nachtmerrie

Katwijk had zijn zaakjes vooral taktisch uitstekend voor elkaar. Spits Joost Leonard liet zich regelmatig terugzakken naar het middenveld, waardoor er voorin ruimte ontstond voor Jongeneelen en Van Oijen. De pijlsnelle aanvallers wisten daar wel raad mee. Goede kans dat de backs van Excelsior Maassluis vannacht badend in het zweet wakker schrikken.

Van Oijen opende na een kwartier de score en leverde vlak voor rust de assist bij de 0-2 van Jongeneelen. Katwijk had, op een moeilijke fase tussen de vijftiende en dertigste minuut na, zijn zaakjes prima onder controle. Geholpen door de comfortabele voorsprong ging Katwijk gedurende de wedstrijd steeds beter voetballen. Na een uur spelen besliste Robbert Susan vanaf de penaltystip de wedstrijd. Jongeneelen was even daarvoor gevloerd door doelman Jean-Paul van Leeuwen.

Legio kansen

Excelsior Maassluis lag als een aangeslagen bokser in de ring en bood Katwijk alle gelegenheid om de score uit te bouwen. Ondanks legio kansen bleef het echter 0-3. ,,Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat ze niet meer hebben gescoord”, reageerde Bruinink. ,,Maar de jongens hebben keihard gewerkt en bij vlagen goed gevoetbald. Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen.”

,,Dat was niet zo moeilijk ook”, grapte Jongeneelen geconfronteerd met die woorden. En dan serieus. ,,We hebben in de winterstop keihard getraind en dan is dit een geweldige ontlading.”

Archieffoto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)