Katwijk heeft Levi Bouwense tot liefst medio 2027 aan zich gebonden. De oranjehemden maakten vrijdagavond bekend dat het volgend jaar zomer aflopende contract met twee extra seizoenen is verlengd.

Bouwense is bezig aan zijn tweede jaar op de Krom en maakte vooral het tweede deel van vorig seizoen een sterke indruk. Het afgelopen halfjaar verliep ongelukkig. Hij raakte tweemaal geblesseerd en speelde zodoende slechts vier volledige wedstrijden.

Debuut voor Sparta
De 23-jarige Bouwense doorliep de jeugdopleiding van Sparta en maakte op zijn zeventiende op de Krom zijn debuut voor Jong Sparta in de Tweede Divisie. Een jaar later debuteerde hij ook voor de hoofdmacht in de Keuken Kampioen Divisie.

Na zijn vertrek in de zomer van 2020 op Het Kasteel speelde Bouwense een jaar voor zowel Almere City als ASWH, om vervolgens op de Krom te belanden.

Technisch manager Cees Bruinink ziet in Bouwense een drijvende kracht voor de toekomst. “Hij is een moderne tweebenige verdediger die zowel voetballend als verdedigend sterk is en veel snelheid en enorme kopkracht heeft. Daarnaast is hij pas 23 jaar en beschikt hij nu al over veel persoonlijkheid. Wij denken dan ook dat Levi op de lange termijn een zeer belangrijke speler voor VV Katwijk kan gaan worden”, vertelt hij op de clubsite.

Foto: Katwijk

Lees ook: Bouwense verrast door snelle opmars bij Katwijk: ‘Is ver boven verwachting’

POPULAIRE BERICHTEN