Wat vooraf als een lastige opgave te boek stond, werd voor Katwijk uiteindelijk een makkie. In de aanvangsfase zetten de oranjehemden thuisclub DVS’33 binnen elf minuten op een 0-4(!) achterstand. Daarmee was de wedstrijd in feite al gespeeld. Uiteindelijk maakte de ploeg van Dick Schreuder na de thee het halve dozijn vol, om eenmaal teruggekeerd in de kleedkamer te vernemen dat door deze driepunter in combinatie met de resultaten op de overige velden de (gedeelde) koppositie in handen was gekomen.

Dat laatste relativeerde Katwijk-captain Robbert Susan na afloop direct. ,,Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar er staan zes ploegen op twee punten afstand van elkaar. Volgende week sta je, als het tegenzit, weer zomaar vijfde. Dat we er goed voor staan na zeven wedstrijden is echter een feit.” Voor Susan en zijn ploeggenoten was voor aanvang één ding duidelijk. Promovendus DVS’33 zette Rijnsburgse Boys vier weken geleden lelijk te kijk en met dat scenario wilden de oranjehemden niet graag opnieuw worden geconfronteerd. ,,We hadden afgesproken er meteen op te klappen. DVS’33 heeft gewoon een goede ploeg. We wilden ze geen schijn van kans geven en dat plan slaagde in alle opzichten”, blikte Susan terug. Bij Katwijk klopte alles dan ook in die fase en toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er een 0-4 tussenstand op het scorebord via goals van Susan, Jongeneelen (2x) en Mengerink.

Ongekende score

Hierna werd het gaandeweg het eerste bedrijf logischerwijs wat minder aan Katwijk-zijde. DVS’33 vocht zich terug in de wedstrijd en dat resulteerde in de slotfase van de eerste helft in de 1-4. ,,We wilden er alles aan doen om ze de eerste twintig minuten na rust niet terug te laten komen in de wedstrijd. Als dat toch gebeurt weet je het maar nooit. Dat hebben we in de rust ook met elkaar afgesproken. Dat we na de 0-4 iets terugvielen kon ook niet anders. Spelen zoals we vanaf de aftrap deden, houdt geen enkel team een hele wedstrijd vol. Wij dus ook niet. En omdat de 1-4 na de thee lang genoeg op het scorebord bleef staan zag je dat DVS’33 er steeds minder in ging geloven met als gevolg dat we nog uitliepen naar 1-6. Natuurlijk een ongekende score, maar wel te danken aan onze spelopvatting vandaag. Als team hebben we er vandaag keihard voor gestreden.”

Dat Susan in de slotfase met een benutte strafschop en een inzet waarbij Marciano Mengerink het allerlaatste zetje gaf nog eens nadrukkelijk aanwezig was, smaakte voor de aanvoerder naar meer. Net als dat extra biertje waarschijnlijk, dat hij zich nog diezelfde avond op de Leidse 3 Oktoberfeesten in het vooruitzicht stelde.

Mediapartner RTV Katwijk was aanwezig in Ermelo. Zij spraken met Jeffrey Jongeneelen

Klik hier als je de app gebruikt

DVS’33 Ermelo – Katwijk 1-6 (1-4) 4. Susan 0-1 (strafschop), 6. Jongeneelen 0-2, 8. Mengerink 0-3, 11. Jongeneelen 0-4, 36. De Ruiter 1-4, 76. Susan 1-5 (strafschop), 79. Mengerink 1-6.

Katwijk: Koroglu, Hamdi, Van Dam, De Lange, Susan, Aalders (86. Angulo), Van Noord, Mengerink, Plat (79. De Loor), Stam, Jongeneelen (77. Van Oijen).

Tekst: Leo Schrama

Foto: Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN