Katwijk is er woensdag niet in geslaagd de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken. De oranjehemden verloren op de Westmaat met strafschoppen van Spakenburg. Na de reguliere speeltijd plus verlenging was het 1-1 (Kilian van Mil poetste de openingstreffer van Floris van der Linden weg), waarna de thuisploeg de penalty het beste nam: 4-1. Bij Katwijk misten Rick van der Meer en Robin Schulte.

Katwijk kwam voor rust teleurstellend voor de dag. De bezoekers hadden in het eerste bedrijf weinig in te brengen en werden nauwelijks gevaarlijk. Spakenburg voerde de regie en brak met regelmaat door over de flanken. Uit één  van die momenten nam de thuisploeg in de 36e minuut ook de leiding. Een van richting veranderd schot kwam uiteindelijk binnen het bereik van Van der Linden, die van dichtbij raakte knikte: 1-0.

Blessure Susan
Tot overmaat van ramp verloor Katwijk kort voor de openingstreffer ook nog Robbert Susan, die geblesseerd moest afhaken en werd vervangen door Raoul Esseboom.

Het moet hebben gedonderd tijdens de rust, want in de tweede helft verscheen een totaal ander Katwijk uit de kleedkamer. Een verschil van dag en nacht. De uitblinker van de derby, Muhktar Suleiman, was in de ploeg gekomen voor Ahmed el Azzouti. Beide aanvallers komen overigens volgend seizoen voor Spakenburg uit.

Gelijkmaker Katwijk
Vanaf het fluitsignaal van de tweede helft voerde Katwijk de druk op en na een uur spelen volgde de beloning. Kilian van Mil werkte binnen: 1-1. Even later was er een grote kans op de 1-2, maar een kopbal van Robin Schulte werd van de Spakenburgse doellijn gehaald.

Zo’n twintig minuten voor tijd ging de Katwijkse storm liggen en werd duidelijk dat een verlenging heel reëel was. Ook daarin gaven beide ploegen elkaar geen strobreed toe. Het werd een strafschoppenserie, waarin Spakenburg het koelbloedigst bleef.

Spakenburg – Katwijk 1-1 (1-0) Spakenburg w.n.s.
Goals: Kilian van Mil