Katwijk gaat volgend seizoen de backs vervangen. Rydel Tuinfort en Dwight Krolis hebben van de technische commissie te horen gekregen dat hun contracten niet worden verlengd. Linksback Krolis is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Katwijk. Rechtsachter Tuinfort speelt zelfs al een jaartje langer op de Krom.

Beide spelers waren jarenlang een vaste waarde en maakten dus actief deel uit van het team dat vorig seizoen landskampioen werd. Krolis (links op de foto) zag het nieuws al een beetje aankomen. ,,Aan alles komt een einde”, vertelt hij op de clubsite. Krolis wil graag terugkeren naar Rotterdam, waar zijn roots liggen. Hij kwam in de Bollenstreek ook uit voor Noordwijk.

Tuinfort kwam vijfenhalf jaar geleden in het kielzog van Cees Bruinink mee van ADO ’20. Ook hij koestert geen wrok. ,,De eerste helft van het seizoen hebben we niet goed gepresteerd, dus is het logisch dat Katwijk naar de nodige versterkingen op zoek gaat”, zegt hij. ,,Ik heb in zes seizoenen spelers zien komen en gaan. Nu is het mijn beurt.” Voor Tuinfort werd met Omar Hamdi (VVSB) al een vervanger aangetrokken.

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN