Johan Plat stopt per direct met voetballen. Dat heeft zijn club, vv Katwijk, woensdag bekendgemaakt. Aanleiding zijn aanhoudende heupklachten, waar Plat al acht jaar mee kampt. De aanvaller blijft wel betrokken. Hij wordt als stagiair aan de technische staf toegevoegd.

Plat tekende begin juni samen met zijn jongere broer Stefan aan de Krom. Een aantal dagen later werd de Volendammer geopereerd en daarmee hoopte hij eindelijk pijnvrij te worden. Katwijk verwachtte Plat na de winterstop pas terug, maar eind november kreeg hij tegen FC Rijnvogels al zijn eerste basisplaats. Het bleek een tijdelijke opleving. Inmiddels heeft Plat weer zoveel pijn dat hij het voor gezien houdt.

Opgelucht
,,Steeds als de belasting groter wordt, neemt de pijn toe”, vertelt Plat. ,,Ik heb wel vaker gehad dat na een periode van rust het in het begin wel redelijk ging. Maar zo kon het gewoon niet langer.” En dan berustend: ,,Maar het is beter zo. Ik ben ook wel opgelucht. Eindelijk geen gedoe meer.” Plat speelde jarenlang betaald voetbal bij onder meer Roda JC, FC Volendam en Hansa Rostock.

Technisch manager Cees Bruinink toont zich niet geheel verrast door het besluit van Plat. ,,We wisten vooraf dat dit tot de mogelijkheden kon behoren. Daarom zijn we ook een constructie aangegaan waar hij op basis van gespeelde wedstrijden betaald kreeg. Enkel zijn reiskosten werden op vaste basis vergoed. Het is zonde dat we zo weinig van Johan hebben kunnen genieten. Gelukkig blijft hij wel betrokken bij de club.”

Plat gaat na de winterstop beginnen met het trainersdiploma TC2 en wordt in die hoedanigheid als stagiair bij de staf betrokken.

Lees straks een interview met Plat, waarin hij zijn besluit en voetbaltoekomst uitgebreid toelicht.

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)