Natuurlijk, sprookjes blijven bestaan en wonderen zullen zich altijd voltrekken, maar de kans dat Katwijk volgend seizoen nog op het hoogste niveau speelt, is inmiddels tot het minimum gedaald. Op sportpark Panhuis, waar exact een jaar geleden nog een grote stap richting het kampioenschap werd gezet, zakte Katwijk verder weg in het drijfzand. GVVV-spits Dennis van Meegdenburg dompelde de Katwijkers in blessuretijd met een benutte strafschop in rouw: 3-2.

Vooropgesteld: geluk dwing je af. Maar feit is dat Vrouwe Fortuna dit seizoen wel erg weinig op de hand van Katwijk is geweest. In Veenendeel werd voor de zoveelste keer dit seizoen een late tegentreffer geslikt. De overwinning voor GVVV was verdiend, maar het tijdstip waarop die tot stand kwam (de vierde minuut van de blessureleed) erg zuur voor Katwijk.

Klap

Met gebogen hoofden liepen de spelers van Katwijk het veld af. ,,Dit is een nieuwe klap”, stamelde Robbert Susan. ,,Dit is heel zuur, hoewel het absoluut een penalty was. Michael (Owel) steekt gewoon zijn hand uit. Een puntje bij GVVV, dat voor de titel meedoet, was gewoon een goed resultaat geweest. Daar hadden we mee verder gekund.”

De van een schorsing teruggekeerde Susan zette Katwijk al vroeg in de wedstrijd op voorsprong met een schitterend afstandsschot. Vervolgens werden de Krom-bewoners een fase onder de voet gelopen door GVVV, dat continu doorkwam via de flanken. Sherwin Grot benutte zijn derde grote kans, even later gevolgd door de 2-1 van Joey Snijders.

Rijnink

Tegen de verhouding in kwam Katwijk vlak voor rust op gelijke hoogte. Donny Rijnink kopte een indraaiende vrije trap van de sterk spelende Danny Guijt binnen. In de tweede helft geraakte de wedstrijd meer in evenwicht. Katwijk had de zaakjes verdedigend beter onder controle, al werd het zelf nauwelijks meer gevaarlijk.

Toen bij Katwijk het laatste kwartier de pijp leeg raakte, vond GVVV weer openingen in de vijandelijke defensie. Atam Koroglu leek een punt voor Katwijk te redden met een aantal uitstekende reddingen. In de vierde minuut van de blessuretijd moest de doelman echter het antwoord schuldig blijven. Van Meegdenburg mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet: 3-2.

Voor Katwijk lijkt de dertiende plaats, een p/d-plek, nu het hoogst haalbare. Het gat met Excelsior ’31 bedraagt negen punten. Katwijk heeft nog acht wedstrijden om het onheil te voorkomen, maar die opgave lijkt nagenoeg onmogelijk.