Er waren dinsdagavond drie oefenduels, waarvan twee onderling tussen streekgenoten. Daarbij won Katwijk van FC Rijnvogels en klopte FC Lisse in Noordwijk SJC. Op de Boekhorst hield VVSB weinig heel van Olympia Haarlem: 6-0.

Katwijk tankte wat vertrouwen tegen FC Rijnvogels. Op de Krom zegevierden de oranjehemden met 2-1. Ruben Doesburg opende al in de eerste minuut de score. Zo’n 25 minuten later tekende Joey Ravensbergen voor een verdubbeling van de marge. Zo was het halverwege 2-0, maar kort in de tweede helft deed FC Rijnvogels via Victor van Montfort wat terug.

In het vervolg van de wedstrijd bleven goals uit, waardoor Katwijk – FC Rijnvogels in 2-1 eindigde.

Gebroeders Van der Putten doeltreffend
Op de Lageweg namen ook regiogenoten het tegen elkaar op: SJC en FC Lisse. Voor de bezoekers was het de eerste wedstrijd zonder hoofdtrainer Richard van Heulen. Tegen SJC stonden – zoals Kevin Winter in een interview met VIDB al had aangekondigd – assistenten Barry Opdam en Dennis Iliohan voor de groep.

Zij zagen Lisse in de eerste helft op 0-2 komen. De gebroeders Rowdy en Justin van der Putten waren doeltreffend. In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord.

SJC speelt zaterdag nog voor de Districtsbeker en gaf daarom een aantal basisspelers rust. Voor FC Lisse gold dat niet. Bij de bezoekers deed ook Ricardo van Rhijn een uur mee.

Zes goals na rust
Bij VVSB – Olympia Haarlem was het halverwege nog 0-0. Na rust drukte VVSB het gaspedaal in en stond het binnen 58 minuten 4-0. In het slotkwartier kwamen er nog twee goals bij. Luca Tarani en Mounir Mounji scoorden ieder twee goals.

Katwijk – FC Rijnvogels 2-1 (2-0)
Goals: Ruben Doesburg, Joey Ravensbergen (Katwijk), Victor van Montfort (FC Rijnvogels)

SJC – FC Lisse 0-2 (0-2)
Goals: Rowdy en Justin van der Putten

VVSB – Olympia 6-0 (0-0)
Goals: Luca Tarani (2), Mounir Mounji (2), Finn Mossel, Tim de Rijk

Check ook: Programma week 42: Derby in competitieverband, bekervoetbal en oefenwedstrijden