Katwijk heeft donderdagavond op De Krom in een oefenduel met 3-2 gewonnen van dorpsgenoot FC Rijnvogels. Voor de ploeg van Antony Correia was het de tweede wedstrijd van de voorbereiding, na de 1-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Jong AZ. Voor FC Rijnvogels was het de eerste pot van het nieuwe seizoen.

De thuisploeg kwam fel uit de startblokken. Na dertien minuten maakte nieuwkomer Ahmed El Azzouti de eerste treffer van de wedstrijd. Een kwartier later zette Marciano Mengerink Katwijk op 2-0. Daarna beet FC Rijnvogels van zich af. Nog voor rust scoorde de teruggekeerde Reno van Heijningen de 2-1. Na de thee maakte Dennis Bakker vanaf de penaltystip de gelijkmaker. Het slotakkoord was voor Katwijk. Jelle van den Oever schoot zo’n twintig minuten voor tijd de 3-2 tegen de touwen.

De Katwijkers namen op De Krom ook nog tijd om vertrekkers in het zonnetje te zetten. Zo kregen Mark de Vries, Joey Jongman en Steven Sanchez Angulo een aandenken van de club.

Katwijk – FC Rijnvogels 3-2 (2-1)
Goals: El Azzouti, Mengerink, Van den Oever (Katwijk) / Van Heijningen, Bakker (FC Rijnvogels)

Archieffoto: Kees Jonker