De problemen voor landskampioen Katwijk blijven onverminderd groot. De ploeg van coach Cees Bruinink slikte zaterdag tegen Barendrecht al voor de achtste keer dit seizoen een nederlaag. De uitslag liet weinig aan duidelijkheid te wensen over: 0-3. ,,De persoonlijke fouten doen ons de das om”, vertelt linksback Dwight Krolis tegen VIDB. ,,Iedere week is het weer een ander die een slippertje maakt.”

Katwijk kon hoop putten uit het bemoedigende optreden van vorige week tegen Rijnsburgse Boys (3-3) en schoot tegen Barendrecht volgens Krolis ook zeker niet onaardig uit de startblokken. ,,We speelden niet de sterren van de hemel, maar het spel was verzorgd, we gaven weinig weg en creëerden zelf een aantal kansen. Uit het niets viel echter kort voor rust de 0-1 en vlak daarna ook nog de 0-2. Dat was een mentale klap. In de fase waarin wij nu zitten, is het dan moeilijk om terug te vechten.”

De oranjehemden incasseren momenteel de ene na de andere rechtse directe. De laatste overwinning dateert alweer van 5 oktober. Terwijl iedere week wordt aangenomen dat de comeback aanstaande is. ,,Dat gevoel hebben wij als spelergroep ook. Iedere week beginnen we aan de wedstrijd met het gevoel van: dit wordt de ommekeer en het begin van een serie overwinningen. We staan op een rotplek en het zou heel apart zijn om arrogant te denken dat het toch wel goedkomt. Toch geloof ik daar wel in. Wij hebben teveel kwaliteit om op deze plek te blijven staan.”

Geen onvrede

Krolis bestrijdt dat er veel onvrede is in het team. ,,Het is niet zo dat het nu slecht gaat omdat de sfeer slecht is of omdat wij niet met elkaar zouden kunnen opschieten. Dat is namelijk niet zo. Natuurlijk zijn er wat irritaties, maar dat is logisch als je veel verliest.”

In ieder geval proberen de Krombewoners positief te blijven. ,,Een paar weken terug begon opeens iedereen tegen elkaar te schreeuwen in het veld. Dat sloeg nergens op en dus hebben we toen besloten dat iedereen zijn mond moet houden. Iedereen moet gewoon in de spiegel kijken en bij zichzelf te rade gaan.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN