In de Derde Divisie A heeft FC Rijnvogels zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De Katwijkers waren zaterdag in eigen huis met 2-1 te sterk voor Staphorst. Competitiegenoot VVSB ging onderuit op bezoek bij IJsselmeervogels.

FC Rijnvogels heeft nog de volle buit in thuiswedstrijden. Na een duidelijke 3-0-zege op ODIN ’59 werd nu Staphorst met 2-1 verslagen. De eindstand was al bij rust bepaald.

Na iets meer dan een kwartier spelen werd het 1-0. Kasper Michel drukte af, nadat Victor van Montfort de paal had geraakt. Diezelfde Van Montfort kreeg even later nog een kans om te scoren, maar de keeper van Staphorst kwam als winnaar uit de strijd in de 1-op-1.

Het bleek voor Staphorst uitstel van executie, want na dertig minuten werd het alsnog 2-0. Tom Bijen rondde af na een steekbal van Roy van Leeuwen. FC Rijnvogels had de zaakjes prima voor elkaar, maar toch werd het voor rust 2-1. In de 39e minuut profiteerde Staphorst van weifelend verdedigend van de thuisploeg. Na rust bleven de grootste kansen voor Rijnvogels, maar vielen er geen goals meer.

Ondanks voorsprong ruime nederlaag
FC Rijnvogels heeft momenteel zes punten, dat zijn er vijf meer dan VVSB. De Noordwijkerhouters verloren met 4-1 bij IJsselmeervogels. VVSB kwam in de 21e minuut nog wel aan de leiding via Dario van Breukelen. De verdediger schoot vanuit de scrimmage binnen: 0-1. Het antwoord van IJsselmeervogels volgde in de 35e minuut. Jordy Ruizendaal schoot met een volley binnen en vervolgens ging het hard.

Drie minuten later werd het 2-1 via Robin Eindhoven. Vervolgens was VVSB wel dichtbij de gelijkmaker. Een treffer van Jesse van Nieuwkerk werd afgekeurd, terwijl Ricardo Kuyvenhoven rakelings naast schoot. In de tweede helft liepen de Vogels van de Westmaat uit naar 4-1

FC Rijnvogels – Staphorst 2-1 (2-1)
Goals: Kasper Michel, Tom Bijen

IJsselmeervogels – VVSB 4-1 (2-1)
Goal: Dario van Breukelen

Archieffoto: EWLOnline