Kees ‘Pier’ Tol velde nagenoeg in zijn eentje het vonnis over zijn oude club Noordwijk afgelopen zaterdag. De Volendammer nam drie treffers voor zijn rekening en leverde de assist bij de andere twee goals. Na een mindere start staat de teller inmiddels weer op negen treffers. VIDB sprak met de nuchtere Tol.

Je hebt een jaar in Noordwijk gespeeld. Maakt dat zo’n wedstrijd nog speciaal?

,,Het was leuk iedereen weer te zien. Ik heb toch een mooi jaar gehad in Noordwijk. Toen ik bij FC Volendam vertrok, had ik totaal geen plezier meer in het voetbal. In Noordwijk heb ik dat weer teruggevonden. Het is een warme club die op dat moment goed bij me paste. Ik had direct een klik met de jongens die er spelen. Maar goed, als het fluitje gaat, wil ik gewoon winnen.”

Daar zeg je wat. Je hebt je niet ingehouden.

,,Nee natuurlijk niet. Elke sportman wil winnen dus ik ook. Het is  vervelend dat het Noordwijk overkomt, maar we spelen niet in de vijfde klasse. Ik denk dat zij zich ook niet hebben ingehouden omdat ze tegen hun oud-ploeggenoot speelden.”

Na een moeizame start kruipen jullie langzaam richting de bovenste plekken in de competitie.

,,Klopt maar dat is ook waar we horen te staan. Als je bij Spakenburg voetbalt, moet je voor de prijzen spelen. Ik denk dat niemand hier nog zo’n seizoen als vorig jaar mee wil maken. Met die druk moeten wij omgaan. In Noordwijk was en is die druk er een stuk minder en dat heeft ook zijn charme. Maar ik wil prijzen winnen. Daarvoor ben ik naar Spakenburg gekomen.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO