Kees ‘Pier’ Tol velde nagenoeg in zijn eentje het vonnis over zijn oude club Noordwijk afgelopen zaterdag. De Volendammer nam drie treffers voor zijn rekening en leverde de assist bij de andere twee goals. Na een mindere start staat de teller inmiddels weer op negen treffers. VIDB sprak met de nuchtere Tol.

Je hebt een jaar in Noordwijk gespeeld. Maakt dat zo’n wedstrijd nog speciaal?

,,Het was leuk iedereen weer te zien. Ik heb toch een mooi jaar gehad in Noordwijk. Toen ik bij FC Volendam vertrok, had ik totaal geen plezier meer in het voetbal. In Noordwijk heb ik dat weer teruggevonden. Het is een warme club die op dat moment goed bij me paste. Ik had direct een klik met de jongens die er spelen. Maar goed, als het fluitje gaat, wil ik gewoon winnen.”

Daar zeg je wat. Je hebt je niet ingehouden.

,,Nee natuurlijk niet. Elke sportman wil winnen dus ik ook. Het is  vervelend dat het Noordwijk overkomt, maar we spelen niet in de vijfde klasse. Ik denk dat zij zich ook niet hebben ingehouden omdat ze tegen hun oud-ploeggenoot speelden.”

Na een moeizame start kruipen jullie langzaam richting de bovenste plekken in de competitie.

,,Klopt maar dat is ook waar we horen te staan. Als je bij Spakenburg voetbalt, moet je voor de prijzen spelen. Ik denk dat niemand hier nog zo’n seizoen als vorig jaar mee wil maken. Met die druk moeten wij omgaan. In Noordwijk was en is die druk er een stuk minder en dat heeft ook zijn charme. Maar ik wil prijzen winnen. Daarvoor ben ik naar Spakenburg gekomen.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)