"banner

Hij flikte het twee jaar geleden als beginnen coach toch maar. Met zijn Hillegom JO-11 won hij direct de eerste de beste editie dat hij  met zijn team meedeed aan de Horesca Horecavo ZaalCup. Een jaar geleden ging de titel bij de JO-13 aan z’n neus voorbij. Voor die prijs wil hij eind december weer een poging wagen. ,,Het is een fanatiek team.”

Misschien was Van Aalst iets te overenthousiast, maar per abuis schreef hij z’n JO-13 team twee keer in. ,,Er ging volgens mij iets fout het met verversen van de pagina. Maar alles achter de schermen is geregeld, toch?”, vraagt de Hillegommer er toch snel maar even bij.

,,Wij vinden het bij Hillegom wel een mooi toernooi. We hadden het er op de club over en ik heb toen gezegd dat ik de inschrijvingen op mij zou nemen. Vroeger hadden we bij Hillegom zelf ook nog een zaaltoernooi. Dat bestaat nu niet meer. Dit is een mooi alternatief.”

,,We hadden toch maar mooi gerenommeerde clubs zoals Katwijk, Quick Boys en Lisse verslagen.”

Het toernooi vormt voor  de jeugd van Hillegom een goed moment om zich weer eens te meten met leeftijdsgenoten van de grote clubs uit de Bollenstreek. ,,We vonden het toen ook wel heel gaaf dat we met JO-11 twee jaar geleden die leeftijdscategorie wonnen. We hadden toch maar mooi gerenommeerde clubs als Katwijk, Quick Boys en Lisse verslagen.”

Vakantie
,,Dat maakt deze zaalcup ook zo leuk. Het niveau is goed. Daarom kijken de kinderen er ook naar uit. Sowieso vinden ze het spelen in de zaal heerlijk. Je hoort het nu ook wel van jongens die inmiddels al liever op kunstgras voetballen dan op natuurgras. Zo gaat dat met deze jeugd.”

Ook voor editie 2018 is de eerste prijs het na te streven doel. Daarvoor heeft Van Aalst een aardig sterk team bij elkaar weten te regelen. ,,Er is wel een aantal jongens op vakantie, maar we hebben een goed team. De`ze jongens trainen drie keer in de week. En als er sommigen niet bij kunnen zijn, vullen we dat aan met eerstejaars onder-13-spelers.”

,,Winnen is altijd leuk. Ook voor mij als trainer. Ik kan zelf ook niet zo goed tegen verliezen.”

Toch blijft ook voor de Hillegomse trainer het hoofddoel: opleiden. ,,Bij opleiden horen ook tegenslagen en het leren omgaan met verlies. Maar we gaan wel voor de winst. Winnen is altijd leuk. Ook voor mij als trainer. Ik kan zelf ook niet zo goed tegen mijn verlies. Net zoals mijn team. Die gasten kunnen echt balen als een stekker als ze niet winnen. Het zijn fanatieke spelers.”

FIFA
Voor Van Aalst worden het in ieder geval drukke maar toffe dagen. ,,Ik ga sowieso mijn team van JO-13 coachen, maar ik blijf ook wel bij JO-15. En als ’t lukt ga ik ook bij JO-11 kijken. Alleen hebben die gewoon allemaal hun eigen trainers. De organisatie zit verder strak in elkaar, dus wanneer die kinderen even niet hoeven te voetballen, kunnen ze achter de PlayStation lekker FIFA spelen. Daarna moeten ze alweer aan de bak. Dat loopt altijd prima.”

Foto: privécollectie

Lees ook: ‘VVSB-jeugdtrainer Ten Have over Zaalcup: ,,Kinderen die op vakantie zijn zullen zelfs balen”‘

POPULAIRE BERICHTEN