Jarenlang vormde Kevin Weijers centraal achterin een onafscheidelijk duo met Tom Zoontjes. Dit seizoen staat de Lissenaar vooral op het middenveld geposteerd. Door omstandigheden keerde Weijers zaterdag tegen IJsselmeervogels (1-1) weer terug naar zijn vertrouwde plek. Desondanks maakte de verdedigend ingestelde Weijers een wereldgoal. Met zijn ‘verkeerde’ linkerbeen kegelde hij de bal van net buiten het strafschopgebied stijf in de kruising. ,,De mooiste uit mijn carrière”, glunderde Weijers. ,,Zo vaak scoor ik immers niet.”

Weijers handelde vooral op intuïtie, toen hij besloot het IJsselmeervogels-doel in de 16e minuut onder vuur te nemen. ,,Ik dacht er niet bij na en schoot gewoon met links uit de draai. Toen ik me omdraaide, zag ik de bal aardig richting de bovenhoek gaan. Hij zat er heel lekker in.” (zie hieronder na 35 seconden in de samenvatting)

Een nog mooier scenario had het geweest als Weijers met zijn goal was uitgegroeid tot matchwinner. Zover kwam het niet. Op slag van rust maakte de bonkige, maar ijzersterke Thomas Verheijdt gelijk. Weijers kon wel redelijk leven met een punt. ,,Natuurlijk wil je de laatste wedstrijd voor de winterstop altijd winnen, omdat je dan met een lekkerder gevoel op trainingskamp gaat. Maar uiteindelijk ben ik wel tevreden met een punt.”

Andere dynamiek

Weijers stond voor de verandering weer eens achterin opgesteld, door privéproblemen van Justin Valk. Dat vond hij geen probleem, maar toch gaat Weijers’ voorkeur uit naar het middenveld. ,,Dat vind ik leuker. Het middenveld geeft toch een andere dynamiek dan achterin.” Weijers durft niet te zeggen waar hij beter tot zijn recht komt. ,,Als ik vooral duels moeten spelen, vind ik het een heel lekkere positie. Een bal afpakken, doorspelen en in de ploeg houden kan ik natuurlijk ook wel. Maar ik ben voetballend  geen Hanne Hagary.”

Lisse sloot door de remise de eerste seizoenshelft af met de twaalfde plaats. Die plek voldoet niet aan de verwachtingen. Weijers: ,,Het is een helder verhaal dat we eigenlijk hoger hadden moeten staan. Maar de competitie staat bizar dicht op elkaar. Dat maakt het erg relatief of je nu vierde of elfde staat. Normaliter hebben wij een ploeg die om de plekken vijf tot en met acht moet spelen. Ik moet ook zeggen dat er niet echt een ploeg veel beter is dan de rest. IJsselmeervogels is natuurlijk een goede ploeg, maar was niet zoveel beter dan ons.”

Archieffoto: Marcel van den Bos

[youtube id=”WtfAd2a1QLE” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN