[slideshow_deploy id=’45842′] Rijnsburgse Boys heeft de streekderby in de KNVB-beker tegen Noordwijk met 1-3 gewonnen. Alle drie de Rijnsburgse treffers kwamen vanaf de strafschopstip. Na negentig minuten spelen stond het 1-1. Net als Katwijk eerder op de dinsdagavond, heeft ook Rijnsburgse Boys zich met de overwinning geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker

Eerder dit seizoen had Noordwijk in de Tweede Divisie met 0-1 gewonnen van de Rijnsburgers. Ook nu kwam de ploeg van Kees Zethof ook redelijk vroeg in de eerste helft op voorsprong. Na ruim twintig minuten voetballen maakte Wendt de 1-0. Hij kon raak koppen tussen twee Rijnsburgse verdedigers. De thuisploeg was daarna via diezelfde Wendt en Van Staveren dicht bij de 2-0 en voetbalde ook beter. In de slotfase van de eerste helft werden de bezoekers plots nog wel gevaarlijk. Zowel Jeroen Spruijt als Joël Tillema kwamen met schoten niet voorbij doelman Mike van Vliet.

Goede start
Rijnsburgse Boys kwam het beste de kleedkamer uit voor de tweede helft. Nadat eerst Anthony van Dongen naast schoot, moest de Noordwijkse doelman Van Vliet echt in actie komen toen Tillema van dichtbij op het doel kopte. Met een reflex wist de goalie van Noordwijk de bal voor de lijn te pareren. De Rijnsburgse dadendrang verstomde weer een beetje na de grote kans van Tillema. In de slotfase had Sander Bosma Noordwijk in veilige haven kunnen schieten. Zijn inzet werd van de lijn gehaald.

In de 89ste minuut kreeg Rijnsburgse Boys een penalty na een vermeende overtreding op Van Dongen. Tillema schoot het buitenkansje onberispelijk binnen. In de tweede helft van de verlenging kreeg Rijnsburgse Boys opnieuw een strafschop van Joey Kooij en kon Noordwijk-verdediger Huib Oversloot met een tweede gele kaart op zak inrukken. Enkele minuten later maakte Tillema z’n hattrick compleet: opnieuw vanaf elf meter.

De ploeg van Henk Wisman treft in de volgende ronde van de KNVB-beker FC Eindhoven.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys  1-3 (1-0)
Goals: Wendt (Noordwijk), Tillema (3, Rijnsburgse Boys)