De KNVB noemt het ‘pijnlijk dat het amateurvoetbal langer stilligt’ na verlenging van de lockdown. De nationale voetbalbond tweette dat na afloop van de persconferentie van premier Mark Rutte. De overheid maakte dinsdagavond bekend dat de lockdown zeker nog tot 9 februari duurt.

Het verlengen van de maatregelen komt niet onverwachts, schrijft de KNVB. ‘Het amateurvoetbal ligt al lange tijd stil. Dat doet pijn, ook omdat sporten juist een bijdrage levert aan de weerstand van Nederland. De KNVB blijft vooruitkijken. Wij willen niet afwachten tot alle amateurvelden en stadions weer volstromen. Daarom zijn we hierover en over de financiële steun voor de clubs in gesprek met de overheid.”

Over verdere uitkomsten van deze gesprekken doet de bond nog geen uitspraken. Zo is het dus ook nog niet duidelijk of er een definitieve streep wordt gezet door het seizoen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van der Stoep ruilt FC Rijnvogels in voor Barendrecht


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN