De KNVB heeft de clubbestuurders via een brief laten weten dat de bond uiterlijk 9 februari een besluit neemt over het al dan niet uitspelen van de competities. Het amateurvoetbal ligt vanwege de tweede golf van het coronavirus al sinds oktober stil. De KNVB meent dat er uiterlijk 10 en 11 april gestart moet worden als überhaupt een competitie uitgespeeld wil krijgen.

‘Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020-2021 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan uiteraard ook geen promotie/degradatie plaats’, meent de KNVB in de brief.

De KNVB zal in dat geval opteren voor (regionale) competities of bekertoernooien voor alle categorieën. Die competities staan los van het reguliere aanbod. Er zal dan dus ook geen promotie of degradatie plaatsvinden. ‘Clubs die onderling al bezig zijn met de organisatie van eigen competities roepen we dan ook op aansluiting te zoeken bij het aanbod dat door de KNVB zal worden georganiseerd’, meldt de bond.

Lees ook: Nieuw steunpakket van 240 miljoen voor de sport


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN