De KNVB heeft woensdag het zogenoemde Plan B gelanceerd. In het meest gunstige geval hoopt de bond dat de amateurcompetities in het weekend van 16 en 17 januari 2021 weer van start kunnen gaan. Alle bekercompetities worden geschrapt en de hoop is dan dat sommige competities daarna ‘gewoon’ uitgespeeld kunnen worden, maar de clubs moeten dan wel tot in juni doorspelen. De nacompetities worden dan in ieder geval geschrapt. 

De KNVB moet daardoor wel een aantal promotie/degradatieregelingen aanpassen, maar daarvan zal later nog een overzicht gepubliceerd worden. Verder verschuift de overschrijvingstermijn van spelers dan mee naar het einde van de competitie, van 15 naar 30 juni. De 26 amateurploegen die op dit moment nog in de KNVB-beker zitten, worden dus naar alle waarschijnlijkheid ook uit het toernooi gehaald. In onze regio zijn dat Quick Boys, Rijnsburgse Boys en Katwijk.

De voetbalbond laat weten dat half december wordt besloten of dit een haalbaar scenario is. Mocht dit niet het geval zijn, dan wil de KNVB deels of volledig overgaan tot een andere competitievorm. Daarnaast heeft de bond fases opgesteld die synchroon lopen met de routekaart van het kabinet. Dat gaat in het slechtste scenario uit van alleen trainen en in het beste geval kunnen we weer in competitieverband spelen met beperkte toegang voor publiek.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Ervaren middenvelder blijft ook de komende twee seizoenen bij Quick Boys

POPULAIRE BERICHTEN