Met ingang van het seizoen 2020/2021 wordt de voetbalpiramide weer uitgebreid. In de districten West I en West II komt er een nieuw te vormen Vijfde Klasse bij, zo meldt de KNVB. Clubs blijven namelijk nog altijd de overstap maken van het zondagvoetbal naar de zaterdag. Met dit besluit speelt de voetbalbond in op die trend. 

De KNVB wil er hierdoor voor zorgen dat de onderlinge krachtsverschillen niet te groot worden in de competities. Daarnaast is de kans op promotie naar de Derde Klasse dan weer groter. In het huidige seizoen degraderen er in elke poule maar liefst drie teams, zodat er in elk district met twee competities gestart kan worden.

In onze regio besloot sv Warmunda afgelopen seizoen de overstap te maken naar de zaterdag. Dit jaar werd de zondagtak van RKVV Van Nispen ook opgeheven. De club uit De Zilk had echter al een aantal jaar een zaterdagteam en daardoor spelen zij op dit moment in de Tweede Klasse.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Owobowale en Van Mil staan opeens tegenover elkaar: „Dat is alleen maar leuk’’


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN