De KNVB heeft een schikkingsvoorstel gedaan van drie duels voor Van Nispen-doelman Tom van Maris. De keeper kreeg in de slotfase een rode kaart in het duel tegen Alphen. In het rapport dat is opgemaakt door de dienstdoende scheidsrechter wordt de goalie ‘natrappen’ verweten. De doelman is in overleg met de club of hij in beroep moet gaan of niet.

De doelman zegt in een eerste reactie het eens te zijn met de rode kaart, maar niet met de strafmaat. Van Nispen verloor het duel met Alphen overigens met 3-2. Van Maris haalde in de slotfase bij een 2-2 tussenstand een doorgebroken speler neer en kreeg dus rood. Omdat de Zilkers al drie keer hadden gewisseld ging zijn broertje Stan op de goal. De veldspeler ging bij de toegekende vrije trap in de fout. Daardoor verloor de derdeklasser met 3-2.

UPDATE:
Van Nispen (zon.) heeft in samenspraak met Van Maris beroep aangetekend tegen de schorsing die de KNVB wil opleggen aan de doelman. De derdeklasser heeft de beelden die zijn gemaakt door Studio Alphen meegestuurd richting de bond. De KNVB wil hem schorsen vanwege ‘code 4’: een gewelddadige handeling buiten duel om de bal (natrappen).

Er zijn ook beelden van de rode kaart. Oordeel zelf:

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Aderlating voor VVSB: reisafstand valt Brands toch te zwaar’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein