Dwight Krolis maakte vrijdag bekend dat hij volgend seizoen bij Capelle speelt. De geboren en getogen Rotterdammer keert dus terug naar de regio waarin hij het voetbal leerde. Dat zal even wennen zijn want Krolis speelde vier seizoenen voor Noordwijk en vijf seizoenen bij Katwijk. Negen seizoenen Bollenstreek. Dat is niet mis. VIDB sprak met Krolis over zijn aanstaande vertrek uit de streek.

,,Eind januari vonden zowel Katwijk als ik dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk. Ik heb vijf hele mooie jaren gehad bij Katwijk. Maar ook Noordwijk draag ik nog een warm hart toe. Ik ben echter zo druk met mijn werkzaamheden voor Young Up en D-Versa, dat het voor mij beter is dichter bij huis te gaan voetballen. Uiteindelijk is het Capelle geworden. Zij gaven mij het beste gevoel.”

,,Daarnaast staat er volgend jaar een leuk team en ga ik samen spelen met twee goede vrienden. Jahrizinho Valentijn zit er al en Felinho Jardim komt over van Xerxes. Ook wordt het door de afstand een stuk makkelijk voor familie en vrienden om weer eens te komen kijken. Toch zal ik de Bollenstreek, en dat met name de derby’s, gaan missen. Nergens wordt het voetbal zo beleefd als daar. Een eventuele degradatie met Katwijk zou wel een enorme smet zijn. Ik ga mijn stinkende best doen om dat nog te voorkomen.”

POPULAIRE BERICHTEN