Het is alsof je iedere week hetzelfde bandje afspeelt. Katwijk komt op voorspong, maar geeft het in de slotfase uit handen. Zaterdag gebeurde het bij Barendrecht opnieuw. Door de remise (3-3) is Katwijk nog niet gedegradeerd.

Bij Dwight Krolis zakt de moed bijkans in zijn schoenen. ,,Persoonlijke fouten doen ons iedere week de das om. Het is niet dat je één persoon kunt aanwijzen. We zijn allemaal schuldig. Op cruciale momenten geven we niet thuis. Of we scoren niet, of we geven achterin te makkelijk de goals weg.”

Guijt en Jongeneelen

Katwijk speelde een matig eerste bedrijf, maar rechtte in de tweede helft knap de rug. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong door goals van Danny Guijt (2) en Jeffrey Jongeneelen. Uitgerekend op paaszaterdag leek Katwijk te herrijzen uit de dood, maar drie minuten voor tijd ging het alsnog fout. Volledig vrijstaand kopte Laurens Visser uit een corner de gelijkmaker binnen.

,,Het is al zo vaak misgegaan dat je de angst in de ploeg voelt sluipen”, vervolgt Krolis. ,,Een schrale troost is dat de volgende wedstrijd tegen Noordwijk nog ergens om gaat. Dat wordt een mooie pot. Ik ben blij dat we nog kans hebben.”

,,Ik hoor dat sommige supporters zich al neergelegd hebben bij degradatie, maar als spelersgroep zullen wij dat nooit doen. We blijven ervoor gaan. Als het nu nog lukt, dan wordt dit het wonder van Katwijk. Dat wordt een groter feest dan toen we vorig jaar kampioen werden.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

Samenvatting

[youtube id=”pjRPch4CJX4″ width=”620″ height=”360″]

Reactie Cees Bruinink

[youtube id=”0IkfM0eAOXY” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN