Tot de tachtigste minuut had Ter Leede in Den Haag alles onder controle. Een comfortabele voorsprong van 3-0 en het betere van het spel. Niets kon de Sassenheimers gebeuren in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Quick. Totdat de Hagenezen twee keer snel scoorden en er tumultueuze slotfase aanbrak.  De rood-gelen overleefden het en zitten komende zaterdag verpakt in een balletje tijdens de loting voor de KNVB-beker. ,,We zijn wel met de schrik vrijgekomen ja”, aldus Rob Zandbergen van Ter Leede.

Zandbergen is nieuw dit jaar in de formatie van Henk Wisman. Samen met Stefan Kraaijvanger vormt hij het centrale duo achterin bij de Sassenheimers. Een positie waar hij op had ingezet toen hij onderhandelde over een contract met Ter Leede. ,,Bij Rijnvogels heb ik natuurlijk drie jaar linksback gespeeld, terwijl ik daarvoor bij Rijnsburgse Boys centraal achterin speelde. Toen ik met Ter Leede ging overleggen, heb ik wel laten vallen dat ik liever centraal achterin of voor de verdediging speel. Natuurlijk, als het moet wil ik wel linksback, maar centraal kom ik beter tot mijn recht.”

Solide duo
Dat bleek ook woensdagavond. Zandbergen speelde een puike wedstrijd en behield rust aan de bal. Dom naar voren schieten of risicovolle pasjes naar medespelers zaten er niet in. Het duo Zandbergen-Kraaijvanger werkt. ,,Bij Stefan merk je dat hij een bepaalde rust en voetbalslimheid heeft. Hij praat veel en daaraan zie je dat hij het spelletje doorheeft. Die paar jaar bij VVSB in onder andere de Tweede Divisie neemt hij mee. Dan is het wel fijn om daarmee samen achterin te staan.’’

Op twee penibele situaties in de eerste helft na kwamen Kraaijvanger en Zandbergen amper in de problemen. Het eerste bedrijf speelde zich vooral op het middenveld af, met sporadisch een plaagstoot uit één van de twee kampen. Een penalty zorgde er uiteindelijk voor dat Ter Leede met een positief gevoel de rust in kon. Na een domme actie van een Quick-verdediger mocht Jeffrey Bok aanleggen van elf meter. Hij schoot onberispelijk binnen.

,,Misschien dat ik naar de loting ga kijken en anders zie ik het snel genoeg op mijn telefoon verschijnen.”

Ter Leede had de thee goed tot zich genomen en gooide er een versnelling bij in de tweede helft. Via snelle aanvallen scoorden Oussama Siali en wederom Bok, waardoor de wedstrijd na een uur in het slot zat. ,,We vergaten daarna de score nog verder uit te breiden”, laat Zandbergen optekenen. Iets wat Ter Leede bijna nog duur kwam te staan. In de 82ste en 88ste minuut scoorde Quick waardoor de blessuretijd een hachelijke onderneming werd.

Gemakzucht
,,Of er gemakzucht in de ploeg sloop?’’, vroeg Zandbergen zich af. ,,Misschien een beetje. Het zijn wel twee standaardsituaties waaruit ze scoorden. Eén keer een communicatiefout en één keer liepen we niet mee. Maar ik ben blij dat ik hier nu met een overwinning sta. Nu krijgen we een kans en maken we hem af. Dat is wat ik in de voorbereiding heb gemist. Ik ben blij dat we dat wel doen in de wedstrijden waar het om gaat.”

Komende zaterdag is de formatie van Henk Wisman dus één van de balletjes die uit de koker van de KNVB verschijnt. Zandbergen heeft wel een voorkeur. ,,Kunnen we iedereen loten? Doe dan maar Feyenoord. Dat lijkt me wel mooi. Maar ik ga zaterdag genieten van mijn vrije avond. Misschien dat ik naar de loting ga kijken en anders zie ik het snel genoeg op mijn telefoon verschijnen.”

Quick – Ter Leede 2-3 (0-1) 37. Bok 0-1, 55. Siali 0-2, 56. Bok 0-3 82. Meinema 1-3, 88. Hadui 2-3

Ter Leede: Sandor; Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Mouchih, Zwetsloot (65. Van der Lans), Verplancke, Otterloo, De Kruys (74. Dam), Bok, Siali (80. Van Veen)

Archieffoto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN