Nadenken deed Rens Lamboo niet toen hij vlak voor tijd de bal voor zijn voeten kreeg. De middenvelder van Kagia nam de bal aan rondom de middenlijn en haalde uit. De bal vloog over de keeper en de wedstrijd tegen Koninklijke HFC (zat.) was beslist: 2-0. Wederom drie punten voor de Lisserbroekers. Daarmee kwam ook het kampioenschap weer een stapje dichterbij. 

Het moment van genialiteit was één van de weinige hoogtepunten tijdens het duel tussen de koploper en de nummer zeven van de ranglijst. ,,Deze goal was eigenlijk te mooi voor deze pot”, erkent Lamboo. ,,Het was geen goede wedstrijd van onze kant. Misschien wel de slechtste van het seizoen. Het is dan lekker dat je ‘m toch winnend afsluit. Dit soort wedstrijden speelden we vorig seizoen gelijk of verloren we. Dat toont denk ik de groei aan die deze ploeg heeft gemaakt.”

Slordig
In de eerste helft was er nog een geniaal moment van de ploeg van René Ras. Middenvelder Roy Hogewoning ging met de bal aan de wandel en rondde af: 1-0. Daarna kreeg Kagia een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden, vanaf de strafschopstip. Lamboo mocht achter de bal staan, maar miste.

,,Toen ik die bal voor m’n voeten kreeg, besloot ik om gewoon uit te halen.”

,,Normaal gesproken schiet ik die wel raak, maar deze keer ging die er niet in. Dat bleef wel een beetje hangen bij mij en dat was ook aan m’n spel te zien. Ik had veel balverlies en was slordig. Zulke wedstrijden heb je er wel eens tussen zitten.”

De gemiste strafschop bleef in het ‘koppie’ zitten van de aanvallende middenvelder, maar niet op hét moment van de wedstrijd. ,,Toen ik die bal voor m’n voeten kreeg, besloot ik om gewoon uit te halen. Dat was meer instinct. Toen de bal van m’n voet afging, voelde ik wel dat die erin zou gaan.”

Reeks
Ondanks de matige vertoning van de koploper van de Derde Klasse B waren er weinig zorgen. De bezoekers kregen voor rust een mogelijkheid uit een vrije trap en raakten even later de lat. ,,Wij waren niet scherp voorin. Daardoor werd het een redelijk lastige wedstrijd. Bij een 1-0-voorsprong weet je dat die bal voor hun nog altijd een keer goed kan vallen. Zij kwamen met tien man te staan en wij kregen die tweede goal er maar niet in. Maar uiteindelijk zijn wij niet echt in de problemen gekomen.”

,,Ik denk dat dit de enige fase in de competitie was waarin we echt getest werden.”

Door de overwinning in eigen huis komt het kampioenschap voor de ploeg van Ras opnieuw een stapje dichterbij. Ook de moeilijke reeks die het elftal had tegen ploegen zoals RKVV DEM, Pancratius, IJmuiden en Koninklijke HFC (zat.) werd met succes afgesloten.

,,Alleen tegen IJmuiden hebben we punten laten liggen. We hebben nu tien punten gehaald uit vier moeilijke wedstrijden en daar mogen we best tevreden over zijn. Ik denk dat dit de enige fase in de competitie was waarin we echt getest zou worden. We hebben de sterkste tegenstanders gehad en hebben twaalf punten voorsprong. Ik denk dat we over enkele weken feest kunnen vieren.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Noordwijk doorstaat mentale test tegen ASWHPOPULAIRE BERICHTEN