Ondanks het verlies van Ter Leede tegen RVVH (0-1) staat de ploeg van Henk Wisman nog bij de top vijf. Een schrale troost, waar Noordwijk weinig boodschap aan heeft. De koploper staat moederziel alleen aan kop in de Hoofdklasse A en pakte intussen de eerste periodetitel.

Een structureel probleem waar de equipe van Wisman tegenaan loopt is het scorend vermogen. Vooral de wisselvalligheid daarin. De ene keer scoort de ploeg of er niets aan de hand is, de andere week is het zoeken naar de juiste opening om tot scoren te komen.

Herhaling van zetten voor Ter Leede
Wisman was dan ook duidelijk na afloop van de wedstrijd: ,,Ik moet zeggen dat het vandaag niet altijd mee zat. Aan de andere kant hebben we het onszelf moeilijk gemaakt, met name het eerste half uur. Het is belangrijk om vroeg in de wedstrijd te scoren. RVVH ging met de minuut compacter staan. Het wordt dan steeds moeilijker om ze stuk te spelen. We hebben de kansen gehad, maar dan moeten ze er wel in.”

Rob Zandbergen probeert al vallend de bal onder controle te houden

Wisman doelde op kansen van Oussama Siali en van Marc de Kruijs. Vooral de eerste van Siali al binnen 45 seconden had de 1-0 moeten opleveren. Na een half uur spelen werd het alleen maar moeilijker, terwijl Ter Leede juist zo goed aan de wedstrijd was begonnen.

Roeien met de riemen die je hebt
Het kwam met name doordat RVVH-coach Franken opdracht had gegeven om pas op eigen helft druk te zetten zonder bal. ,,Ik moet roeien met de riemen die ik heb. We komen dit seizoen moeilijk op gang. Mijn beste spelers worden ieder jaar weggekaapt. Dan heb je even tijd nodig om de zaak weer op de rit te krijgen.”

,,Complimenten voor de jongens, want verdedigen is ook een vak. Ik zal niet ontkennen dat je ook weleens geluk moet hebben. Ik ben blij met deze overwinning. Ter Leede is een goede ploeg die altijd mee speelt bovenin.”

,,Je kunt alle spelers wel bij naam gaan opnoemen maar dat heeft weinig zin. We moeten veel effectiever worden.”

Een van RVVH’s nieuwe smaakmakers is Jessie Proost. Klein maar fijn, liep op alles wat bewoog en stoorde waar hij maar kon. Hij was een ware plaag.

Frustratie
Ian van Otterlo werd er gek van ,,Dat ventje liep alleen maar in de weg. Het combinatievoetbal van ons had daar nogal onder te lijden. Daarnaast was er een straffe wind, dus kwamen de ballen ook niet altijd goed aan. Wij waren op zoek, en misschien wel te gretig, naar de 1-0. Vervolgens werden we in een counter verrast en stonden wij achter met 0-1.”

De openingstreffer viel rond de 57e minuut door Sanzio Dieterich die een lange bal naar behoren binnenschoot. Ter Leede schakelde weer een tandje bij om snel de achterstand te repareren. RVVH wachtte geduldig af. Het loerde op de counter om de zaak te beslissen. Guytano dos Santos kreeg daar twee mogelijkheden voor, maar maakte er geen gebruik van.

Jonathan Robertson verstuurt een pass

Intussen werd het steeds moeilijker voor de equipe van Wisman om een doorbraak te forceren. Ook Stefan Kraaijvanger en Rob Zandbergen gingen zich er voorin mee bemoeien en zodoende werd het een hectische eindfase. Ter Leede pompte constant de bal in RVVH’s zestien meter. Het mocht niet baten. Met kunst- en vliegwerk hielden de bezoekers stand.

Na afloop van de wedstrijd was Wisman teleurgesteld: ,,Thuis verlies je niet graag. In dat opzicht is het wel een teleurstelling. Aan de andere kant hebben we het aan onszelf te danken. Tot aan de zestien meter voetbalden we goed. Vervolgens was het niet goed genoeg, het schortte met name aan de eindpass en de afwerking. Je kunt alle spelers wel bij naam gaan opnoemen maar dat heeft weinig zin. We moeten veel effectiever worden. Eigenlijk is dat al vanaf het begin zo bij ons. Komende week goed trainen en ons dan hopelijk herpakken tegen Swift.”

Ter Leede – RVVH 0-1 (0-0). 57. Dieterich 0-1.

Ter Leede; Sandor, Boelee, Zandbergen, Kraaijvanger, Robertson, Zwetsloot, Verplancke, Van Otterlo, (81. Mouchih) Bok, Siali (81. Van der Lans) De Kruijs (60. Van de Berg)

Foto’s: Hans Schalk/ HP ProSportpics


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude