Joost Leonard maakte afgelopen zaterdag zijn eerste twee goals van het seizoen voor VV Katwijk. Eindelijk. Want ook al is Leonard geen goaltjesdief, voor een spits is het toch lekker als hij zijn doelpunten meepikt. VIDBS sprak kort met de aanvaller van VV Katwijk.

Je eerste twee goals van het seizoen zaterdag. Dat moet goed voelen.

,,Eindelijk ja. Dat is me nog niet vaak overkomen want meestal schiet ik ze er de eerste wedstrijden van het seizoen vrij makkelijk in. Dan stokt het later in het seizoen. Laten we hopen dat het nu omgekeerd is.”

Waar ligt dat dan aan?

,,Sowieso ben ik niet het type spits dat leeft voor goals. Ik haal meer voldoening uit het team beter laten spelen. Als een goed aanspeelpunt fungeren. Slaag ik daar in dan heb ik denk ik de meeste waarde voor het team. Maar natuurlijk zijn goals belangrijk. De doelpunten die ik maak, vallen overigens vaak uit ballen van de zijkant. En de jongens die daar spelen komen nu langzaam weer in vorm.”

Jullie gaan inderdaad beter voetballen. Begint het daarbij?

,,Ja, daar ben ik van overtuigd. We hebben toch een paar nieuwe jongens moeten inpassen op plekken die vorig jaar heel belangrijk waren. Dat heeft gewoon tijd nodig. Op de trainingen zie je al wat langer dat het goede gevoel terugkomt. Af en toe is het weer ouderwets genieten. Het is een kwestie van tijd dat hetzelfde gebeurt in de wedstrijden. Afgelopen zaterdag hebben we dat al laten zien. Nu is het zaak die lijn door te zetten aanstaande zaterdag tegen Barendrecht.”

Foto: Ron van der Linden

 

POPULAIRE BERICHTEN