Sjaak Lettinga is op proef bij vv Katwijk. De clubloze oud-prof traint sinds vorige week maandag bij de oranjehemden mee. Beide partijen gaan waarschijnlijk volgende week om de tafel om te bespreken of Lettinga aansluit bij Katwijk, laat technisch manager Cees Bruinink aan VIDB weten.

Bruinink: ,,Wij hebben veel jonge aanvallend ingestelde middenvelders en zitten wat dun in ervaren controlerende middenvelders. We hadden gehoopt dat Paul de Lange in de voorbereiding weer met de selectie zou kunnen meetrainen. Helaas is hij nog steeds herstellende van een slepende achillespeesblessure, waardoor hij sinds begin december geen officiële wedstrijd meer speelde.”

,,Sjaak houdt bij ons zijn conditie op peil en wij kunnen hem nu eens goed bekijken”, vervolgt Bruinink. Lettinga heeft een aanbieding uit Noorwegen op zak. ,,Sjaak twijfelt of hij nog voor een avontuur gaat of dat hij voor zijn maatschappelijke carrière gaat.” Katwijk kan tot eind augustus een speler uit het betaalde voetbal aan de selectie toevoegen.

De 31-jarige Lettinga speelde, verspreid over twee periodes, meer dan tweehonderd wedstrijden voor Telstar. Hij diende ook FC Volendam en Helmond Sport.

POPULAIRE BERICHTEN