VVSB staat weer met beide benen op de grond. De Noordwijkerhouters, die tot ieders verrassing bovenin meedoen in de zondagse Topklasse, verloren in eigen huis met 1-2 van laagvlieger FC Lienden. Daarmee kwam een reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag ten einde.

VVSB startte weer in de vertrouwde basisopstelling: aanvoerder Vladimir Jozic en topscorer Koen Bosma keerden terug in de basiself. Al in de vierde minuut dacht VVSB te scoren, alleen stak de scheidsrechter hier een stokje voor. Een scherp ingedraaide voorzet van Bosma werd verlengd door Giovialli Serbony en belandde in het doel. FC Lienden ging in protest, want Serbony zou de bal met de arm hebben geraakt. De scheidsrechter en zijn assistent honoreerden uiteindelijk de protesten.

VVSB was niet van de leg door het afgekeurde doelpunt. De thuisploeg was de betere in de eerste helft, maar zette het overwicht om in slechts één doelpunt. Alleen in de 21e minuut scoorde VVSB. Jubilaris Koen Bosma (100 wedstrijden voor VVSB) schoot prachtig raak uit een lage vrije trap.

Gelijkmaker

Nadat VVSB nog enkele kansen op een grotere voorsprong had laten liggen, kwam Lienden in de blessuretijd van de eerste helft langszij. Uit een vrije trap was het Rene van Dieren die geheel vrijstaand de bal raak kopte. In de tweede helft was FC Lienden sterker, maar grote kansen kregen de bezoekers niet.

VVSB ging iets aanvallender wisselen en kreeg direct het deksel op de neus. Twee minuten nadat aanvaller Mike Koenders in het veld was gekomen voor middenvelder Bas Ruigrok viel de 1-2. Erik van Eem kapte twee verdedigers van VVSB uit en schoot de bal achter doelman Ronald van der Meer.

De thuisploeg kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog kansen om de verdiende gelijkmaker te maken, maar Koen Bosma, Michael van Laere en Peet van der Slot stuitten allen op doelman Jan Schimmel, die een sterke wedstrijd keepte.

Tekst: Stefan van den Burg