De ene week is de andere niet. Ging Lisse vorige week in de slotseconden onderuit tegen Spakenburg, ditmaal wist de equipe van Misha Salden op de valreep een punt veilig te stellen. De bezoekers brachten de Krom in de slotfase in mineur door via invaller Guido Pauw de 3-3 te maken. Een uitslag waar Katwijk niets aan had, zo bleek na afloop.

Door de overwinning van Noordwijk in de andere Bollenderby bij Ter Leede liep het gat met de promotie/degradatieplek op naar zes punten. ,,Ik baal ervan dat we niet de drie verdiende punten hebben behaald’’, stelde Cees Bruinink. Ook de oefenmeester kwam tot de conclusie dat de Krombewoners in de wachtkamer zitten wat betreft de dertiende positie op de ranglijst. ,,We moeten hopen dat Noordwijk ergens vier punten laat liggen en we ze hier thuis kunnen pakken.” Katwijk ontvangt Noordwijk in de voorlaatste speelronde.

FC Lisse-trainer Misha Salden vond de puntendeling wel terecht. ,,Ik vind normaal een felicitatie voor een punt niet zo de moeite waard, maar nu wel. Ik denk dat wij het gelukkigst kunnen zijn.’’ Vanuit Lisse-oogpunt was de remise op basis van de tweede helft misschien wel verdiend. De Lissenaren herstelden zich van een zwakke eerste helft.

Melk

Voor rust had Lisse weinig in de melk te brokkelen. Katwijk controleerde en de bezoekers hadden daar geen antwoord op. Het leek een makkie te worden voor de oranjehemden. Zeker na de vroege goal van Danny Guijt. Na een goeie voorzet van Donny van Oijen liep de routinier zijn derde goal in drie wedstrijden binnen.

De ‘wat als’ theorieën werden door de Lisse-supporters van stal gehaald. Terecht overigens, want drie minuten eerder – de eerste minuut om precies te zijn – kreeg Jongebloet al snel de kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. De spits wist de opgelegde kans niet binnen te tikken. Romano de Jonge deed dat op slag van rust wel. Oog in oog met Mark de Vries, die er niet lekker uitzag, faalde de middenvelder niet. ,,Bij die tweede goal moet je gewoon een overtreding maken’’, toonde Salden zijn ontevredenheid.

Hartstocht

Wedstrijd beslist. Zo leek het althans. De thee in de rust deed voor Lisse echter wonderen. De ploeg schoot uit de startblokken en kwam al snel op 2-1 door een kopbal van Tom Zoontjes. Niet gek veel later kwam Lisse ook nog langszij door Koen Fokkema. De buitenspeler ontsnapte aan de aandacht van de Katwijkse defensie en rondde koelbloedig af: 2-2.

Vervolgens ontvouwde zich een waar gevecht vol met hartstocht en strijd. Het overwicht was nu voor Lisse en beide ploegen kregen kansen. De grootste waren voor Lisse. Zowel Tom Broekhuizen als Fokkema konden de katachtig reddende Atam Koroglu niet passeren.

Scheidsrechter Karremans raakte nog wel in opspraak door Katwijk geen penalty te geven. Van Oijen ontsnapte aan de aandacht van Kevin Weijers. Die laatste herstelde zich met een tackle waarbij hij de bal met de hand meenam. Geen opzet, oordeelde Karremans echter.

Ondanks dat de Lissenaren het overwicht hadden, kwam Katwijk na een goede aanval op 3-2. Jeffrey Jongeneelen stuurde Van Oijen weg, die dit buitenkansje niet onbenut liet. Katwijk leek er met de drie punten vandoor te gaan, maar daar dacht invaller Pauw anders over. Na een voorzet van de goed spelende Dennis Greuter kopte de jonge spits de 3-3 binnen.

Opstelling

Salden verschuilde zich na afloop niet achter de lijst van afwezigen bij Lisse. ,,Ik wil het nooit hebben over mensen die ik niet tot mijn beschikking heb, maar juist over degenen die er wel zijn”, reageerde Salden. In de aanloop naar de wedstrijd had de oefenmeester nog een grapje gemaakt. De trainer stuurde een mail met de opstelling rond. Alleen was dit niet de opstelling met spelers die hij ter beschikking had, maar juist van de afwezigen. ,,Ik had een opstelling met elf geblesseerde jongens en had er zelfs twee over als reserve’’, zo gaf Salden de blessuregolf van zijn ploeg goed weer.

,,De wel beschikbare jongens hebben kwaliteit zat, alleen hebben ze dat de eerste helft niet laten zien en dat nam ik die jongens kwalijk. Het was belevingsloos. In de rust heb ik gewezen op de gemaakte afspraken, want al die dingen deden we de eerste helft niet’’, vond Salden.