De wedstrijd tussen GVVV en FC Lisse eindigde zoals hij begon: met 0-0 op het scorebord. Daar schoten noch de gastheren, noch de Lissenaren iets mee op. De schade voor GVVV bleef beperkt door het gelijke spel van Rijnsburgse Boys. Voor Lisse waren de druiven zuurder, zij zagen Scheveningen twee punten uitlopen, en RVVH er twee inlopen. Toch overheerste na afloop tevredenheid. ,,Ik kan zeer zeker leven met het resultaat”, aldus coach Robbert de Ruiter.

Voorbereiding is alles. Zeker als er veel op het spel staat. En hoe hoger het niveau, hoe meer oog voor detail. Voor FC Lisse was de voorbereiding zaterdag allesbehalve optimaal. Hoofdschuldige? Het bloemencorso wat het verkeer in de hele Bollenstreek lamgelegd kreeg. ,,De bus kon niet bij de club komen,” vertelt De Ruiter na afloop. Dus hebben we na de wedstrijdbespreking drie kwartier buiten staan blauwbekken in afwachting van een bus die dus niet kwam. Uiteindelijk hebben we alle spullen in losse auto’s gegooid en zijn we naar het wegrestaurant gereden langs de A4.”

Dat had tot gevolg dat Lisse te laat was en de wedstrijd op Sportpark Panhuis een kwartier later begon dan gepland. Een slechte, ongeconcentreerde openingsfase ligt dan op de loer, maar kwam er uiteindelijk niet. ,,We begonnen wel te mat de eerste 20 minuten, maar daarna gingen we beter druk zetten en gingen zij fouten maken. En daar zijn ze eigenlijk niet meer mee opgehouden,” aldus De Ruiter.

Brilstand
Dat had een typische 0-0 wedstrijd tot gevolg met zeer weinig kansen voor beide ploegen. GVVV loste zelfs geen enkel schot tussen de palen, toch een eerste vereiste voor wie een doelpunt wil maken. Dat het in de rust ging over een voorzet die door Roel de Goede net langs de juiste kant van de paal werd gegleden zei eigenlijk alles.

Dreiging was er namelijk wel van beide ploegen, maar in de laatste fase was er steevast een slechte pass of voorzet waardoor de echte kansen uitbleven. Beste kans voor Lisse, tien minuten na rust, was dan ook een poeier vanuit de tweede lijn van Robert van Boxel, maar keeper Johan Jansen van GVVV redde zeer fraai.

90 minuten
Bij Lisse speelde Kevin Winter, in zijn tweede wedstrijd sinds zijn opvallende rentree, de gehele wedstrijd. Voor rust waren zijn passes, vooral die op de snelle Koen Fokkema, de lichtpuntjes waar het publiek het mee moest doen. Na rust kwam hij nauwelijks nog aan de bal. De Ruiter daarover: ,,Als degenen achter jou continu die bal over je heen peren, wordt het natuurlijk heel lastig. Maar ik ben superblij dat hij nu een wedstrijd vol gemaakt heeft. Ik zie toch veel meer voetbal in de ploeg met Kevin, al vind wel dat hij na rust veel meer aan de bal moet komen.”

Opvallende verschijning bij GVVV, vergelijkbaar met Winter bij Lisse, was spits Dennis van Meegdenburg. De routinier, net als Winter teruggehaald voor de cruciale fase van de competitie, hield het maar één helft vol, maar dat is gezien, zijn 42 jaar begrijpelijk. Roel de Goede sprak na afloop met veel respect over zijn directe tegenstander: ,,Het is toch uniek dat hij dit nog kan? Op dit niveau. Je merkt aan alles dat hij zoveel kwaliteit heeft; hoe hij vrij loopt en teamgenoten aanspeelt.

Goede afloop
Met De Goede was meteen één van de uitblinkers genoemd. Bij afwezigheid van aanvoerder Tom Zoontjes speelde hij centraal achterin met van Boxel en gaf het duo in 90 minuten slechts één kans weg. Een schot rand zestien wat net naast vloog. ,,Ja het ging lekker vandaag, zoals we vandaag speelden ligt mij wel. Ons verleden hier is niet zo best, dus we kunnen zeker leven met een punt.”

Het slot van het seizoen ziet de verdediger met vertrouwen tegemoet. ,,Nog drie potten en dan negen punten pakken. Dat kan gewoon. We moeten er gewoon minimaal één onder ons houden en dan zie ik, ook op basis van het spel van vandaag, de nacompetitie met vertrouwen tegemoet.” Ook zijn trainer blijft strijdbaar. ,,We kunnen echt wel goals maken. Als we zo blijven knokken zie ik de wedstrijd tegen IJsselmeervogels echt wel zitten. We moeten die gewoon winnen en RVVH onder ons houden. Want dan heb ik nog een 90 minuten uit en 90 minuten thuis om dingen recht te zetten.”

GVVV – FC Lisse 0-0 (0-0)

FC Lisse: De Vries, Buijs, van Boxel, De Goede, Filippo, Rauws, Winter, Vermeulen, Monteny (89. Rifai), Önal (71. Pauw), Fokkema (77. Cijntje).