Hoe je voetbalgekke kinderen een middagje bezighoudt? Zet een kantine vol met Playstations en het populaire FIFA 17 en je hoort ze niet meer. De VIDB FIFA 17 Cup was een groot succes bij FC Rijnvogels. Een goede sfeer, fanatieke deelnemers en veel beeldschermen. Héél veel. Alle ingrediënten voor een geslaagde middag met louter blije gezichten.

Philip, de deelnemers hebben zich wel vermaakt denk ik zo…
,,Het was super. In eerste instantie zouden we het zelf organiseren, maar door jullie konden we veel meer mensen kwijt. We hadden er echt totaal geen omkijken naar. We hebben de deuren opengedaan en de gasten van FIFA Tournaments hebben echt alles tot in de puntjes geregeld. In totaal hebben er 45 mensen meegedaan. Vooral kinderen, maar er zaten ook deelnemers van boven de twintig jaar tussen. Het was een mooie mix.”

,,De sfeer was echt heel goed. Iedereen gunde het elkaar en ze moedigden elkaar aan. De kinderen waren allemaal lekker druk. Het was buiten ook lekker weer, dus ze konden ook allemaal nog een balletje trappen.”

Hebben de kinderen zich helemaal uitgeleefd?
,,Ze vonden het tof dat er zoveel beeldschermen stonden. Je kon ook overal livescores van de wedstrijden zien. Op een gegeven moment gingen ze ook steeds meer met de wedstrijden meeleven. Tijdens de halve finale en finale was het echt een kabaal in de kantine. Dat was super gaaf. Er was ook een quizje, waar ze prijzen mee konden winnen. Ze kregen een shirtje na afloop. Allemaal blije gezichten. Het is in ieder geval voor herhaling vatbaar voor ons.”

Zaten er talentjes tussen? Toekomstige E-sporters?
,,Poe, lastig om te zeggen. Je zou zeggen dat de oudere deelnemers beter zijn, maar die lagen er in de knock-outfase bijna allemaal al uit. In de finale ging het tussen een 25-jarige en een jongetje van twaalf. Die oudere jongen won uiteindelijk, maar het was wel spannend.”

Wil jij ook een keer meedoen aan een FIFA 17 Cup? Vrijdag strijken we neer bij FC Lisse. Heb je nog geen plannen? Schrijf je dan snel in! Wil jij als club ook nog een voorronde organiseren? Dat kan! Neem contact op met Bram Meurs via bram@voetbalindebollenstreek.nl. Nieuwsgierig naar hoe zo’n toernooi eruit ziet? Klik dan even hier!


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)