Misschien maakte je het vroeger wel eens mee met gymnastiek. Twee aanvoerders mochten de teams samenstellen en op het einde bleven er twee mensen over die nog gekozen moesten worden. Zo’n soort situatie speelt zich af bij vv Katwijk. Dan niet in de gymzaal, maar wel op het gebied van contractverlengingen. De kern van de selectie van de oranjehemden is al langere tijd rond over een nieuw contract, maar ex-profs Damiano Schet en Norair Mamedov hebben nog geen aanbieding gekregen. 

Allebei om andere redenen, maar het is wel opvallend. Het tweetal mocht zaterdag in de wedstrijd tegen GVVV (2-2) starten, maar waren de enige spelers – samen met Michiel van Dam, die nog geen uitsluitsel heeft gegeven over zijn toekomst bij de club – van Katwijk die op het veld stonden zonder een nieuw contract.  Voor de rest konden de andere acht veldspelers van de wedstrijd tegen de Veenendalers wel al rekenen op een nieuwe verbintenis.

Zowel Mamedov als Schet moeten nog een gesprek met technisch manager Cees Bruinink krijgen. Eerstgenoemde kwam afgelopen zomer transfervrij over van FC Emmen en startte in de vijftien van de tweeëntwintig wedstrijden die hij speelde. Daarin maakte hij zes treffers en gaf hij drie assists. De andere oud-prof, Schet, maakt een veel minder seizoen door. De buitenspeler kwam dertien keer in actie en leverde daarin geen enkele assist of goal af. Echter kwam de oud-speler van onder andere Rijnsburgse Boys en RKC Waalwijk drie maanden niet in actie vanwege een blessure.

,,Ik zou het fijn vinden om hier te blijven”

De aanvallers wachten dus nog op een voorstel van de club, maar hebben wel de intentie om te verlengen als de voorwaarden goed zijn. ,,Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik terugkeer naar het betaalde voetbal”, zegt Mamedov. Misschien als er een mooie aanbieding komt uit het buitenland, maar zo ver is het nog niet. Ik heb het wel goed naar mijn zin bij deze club. Ik ben vanaf het eerste moment goed ontvangen en ik merk dat ik steeds beter begin te draaien.”

,,Ik wacht op dit moment op Katwijk. Er staat wel een gesprek op de planning en dan gaan we kijken of het beter is voor mij om te blijven of om te vertrekken. De laatste weken sta ik iets meer achter de spits en ik denk dat dat voor mij de beste positie is. Ik ben blij met de manier waarop de technische staf mij gebruikt. We hebben een kwalitatief goed elftal waar ik graag in speel, dus ik zou het fijn vinden om hier te blijven.”

Fit
Schet hoorde vanwege andere redenen nog niets van de club. De aanvaller stond de afgelopen drie maanden aan de kant met een blessure en speelde tegen de ploeg van Niek Oosterlee voor het eerst sinds tijden weer. In tegenstelling tot Mamedov is Schet nog niet geheel tevreden over de manier waarop de staf hem gebruikt.

,,Ik ben een buitenspeler die acties wilt maken en die op de helft van de tegenstander moet spelen”, erkent de  Amsterdammer. ,,Tegen GVVV stond ik bijna opgesteld als een linksback en dat is niet mijn beste positie. Ik ben gehaald voor de voorhoede. In de tweede helft mocht ik voorin staan, maar het is dan moeilijk om een omschakeling te maken.”

De oud-jeugdspeler van AFC is blij om weer terug te zijn, maar erkent wel dat zijn focus nu ligt op andere dingen dan zijn contract. ,,Ik wil eerst fit worden en een plekje veroveren op de buitenkanten voorin. Ik heb zeker de intentie om hier te blijven, want ik heb het naar mijn zin op de club. Ik wacht nog op een aanbieding van Katwijk en dan zien we het wel.”

Foto’s: Peter Theunissen

Lees ook: ‘Officieel: VVSB profiteert niet van kampioenschap beloftenploeg

POPULAIRE BERICHTEN