Met zes treffers is Marios Lomis topscorer van Noordwijk. Toch moet hij op dit moment genoegen nemen met een bijrol. Trainer Dogan Corneille kiest momenteel voor het koppel Emiel Wendt en Denzel James als voorste soldaten in zijn elftal.

,,Ik  had onder Oscar Alkemade een basisplaats, maar ben daarna iets uit vorm geraakt”, zegt de spits. ,,We wonnen toen steeds wel, maar ik scoorde niet. En dat frustreerde mij. Als spits wil je namelijk scoren. Daar gaat het om. Na de winterstop liep het niet zo lekker en toen moesten er mensen geslachtofferd worden. Een daarvan was ik.”

Wie de 20-jarige Lomis hoort praten, weet dat hij te maken heeft met een jongen die weet wat hij wil en waarover hij het heeft. De Bennebroeker studeert momenteel politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. ,,Ik wilde het dit jaar niet al te druk hebben om me te volledig te kunnen focussen op het voetbal. Ik denk dat ik volgend jaar nog een studie erbij neem. Filosofie of iets in die richting. Beter druk dan helemaal niets te doen hebben, toch?”

Noordwijk/Lomis

Hij erkent dat het seizoen voor de degradant uit de Topklasse niet gaat zoals gehoopt. ,,Absoluut. We zijn veel te wisselvallig geweest. Qua resultaten en ook qua opstelling. En dan kwam er ook nog een trainerswissel. Alles bij elkaar niet ideaal. Toen ik tekende was het trouwens helemaal niet zeker of Noordwijk zou degraderen.  De status die de club heeft en de accommodatie is zeker Topklasse-waardig. Als het dit seizoen niet lukt, moet promotie volgend seizoen het doel zijn.”

Hoewel Lomis nu even niet tot de basis behoort, was hij de afgelopen weken wel degelijk belangrijk voor zijn ploeg. Met twee goals was hij hoofdverantwoordelijk voor de revival die zijn ploeg meemaakte tegen FC Rijnvogels. Een 4-1 achterstand werd in de laatste tien minuten nog omgebogen naar een 4-4 gelijkspel. Afgelopen zaterdag tegen Smitshoek misten zijn medespelers kans op kans. Lomis was nog maar net koud in het veld of de bal lag mede door zijn toedoen in het net. Zijn afgeslagen volley was een prooi voor Stefano Goncalves die de bal alleen maar hoefde binnen te schuiven. ,,Daarna had ik ook nog een goede kopkans om de winnende te maken” , blijft Lomis kritisch.

,,De enige manier om te laten zien dat je erin hoort, is door goed te spelen. We spelen nu met een aanspeelpunt en iemand die daar omheen zwerft.  Dat zou ik beide kunnen zijn. Al is mijn sterke punt dat ik een neusje voor de goal heb.”

Goals en rendement

Door zijn goede invalbeurten hoopt Lomis dat hij weer dicht bij een basisplaats is. ,,Ik moet en wil gewoon alles spelen. Dat eis ik van mezelf. Ik heb veel gespeeld en nu even wat minder. Maar ik voel dat er ik weer dicht tegenaan zit. Een spits wordt afgerekend op goals en rendement. Dat gaat weer de goede kant op.”

Lomis begon met voetballen in zijn Bennebroek bij BSM, om in de C-jeugd te worden opgemerkt door grote buur Koninklijke HFC. Daar stoomde hij moeiteloos door naar het eerste elftal. Ondertussen was de spits zowel bij Feyenoord als bij AZ op stage geweest. Helaas kreeg hij beide keren te horen dat hij net niet goed genoeg was. ,,Beide keren kon ik het wel begrijpen. Toen ik bij AZ stage liep, zat ik midden in mijn eindexamens en was ik ook niet helemaal fit. En bij Feyenoord lag het niveau heel hoog. Als ik tien procent beter was geweest, had ik mogen blijven.”

Na zijn debuut gemaakt te hebben bij HFC vertrok Lomis naar ADO ’20 in Heemskerk. ,,Ik wilde de uitdaging aangaan in de Topklasse als 19-jarige spits. Ik heb de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen.”

Echt een succesverhaal werd het niet. Slechts vijf keer mocht hij in de basis beginnen. Via Jeffrey Mols kwam  Lomis in beeld bij Noordwijk. ,,Bij Noordwijk dacht ik meer aan spelen toe te komen. En de zaterdag is toch mooier qua sfeer en ambiance. Volgend jaar moet er nog een schepje bovenop. Ik wil gewoon een seizoen lang vol gas geven en kijken hoe ver ik dan kan komen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)