De terugkeer van Henk Wisman bij Ter Leede sorteerde zaterdag meteen effect. De Sassenheimers wonnen de eerste wedstrijd van 2014 met 1-0 van Capelle. De winnende goal werd gemaakt door Mike Dam, die daarmee ook een persoonlijk overwinning boekte. De aanvaller stond een kleine vier maanden aan de kant en was bij zijn comeback direct succesvol. ,,Ik heb genoten”, sprak Dam.

,,Ik moest al vroeg in de tweede helft warmlopen”, zegt Dam. ,,Je weet dat als het 0-0 blijft de kans groot is dat je erin komt. Ik moest invallen als linksbuiten en dat was even wennen omdat ik natuurlijk gewend ben spits te spelen. Maar ik kreeg goede aanwijzingen en mocht als linksbuiten ook naar binnen komen.”

Die vrije rol leidde twaalf minuten voor tijd tot de winnende goal. Dam ontving de bal in de middencirkel, passeerde op snelheid een aantal spelers van Capelle en ging vervolgens een succesvolle één-twee aan met Robert Steemers. Dam kon vervolgens van dichtbij binnen tikken.

Vreugde

,,Alles klopte”, blikte Dam. ,,Ik heb de beelden al een aantal keer teruggekeken. Het begon met Vincent (Ammerlaan) die goed de bal veroverde, vervolgens won Jonathan (Robertson) zijn kopduel waardoor ik de bal kreeg. Yordi (Teijsse) trok goed weg en ik hoorde Steemers vragen en zag hem lopen. Ik kreeg de bal perfect terug. Vervolgens was er veel vreugde.”

Voor Dam was zijn winnende goal een welkom succes na een periode van tegenspoed. Hij stond sinds eind augustus aan de kant. ,,Ik heb bij Capelle uit voor het laatst gespeeld.” Dam had onder meer last van hamstring- en rugklachten. Uiteindelijk bood een orthomanuele therapeut uitkomst. ,,Die heeft met een hamertje alles rechtgezet. Blijkbaar zaten de klachten toch dieper dan iedereen dacht.”

Stappen vooruit

Dam hervatte op twee januari de groepstraining. Daarvoor had in zijn vrije tijd al veelvuldig aan zijn herstel gewerkt. ,,Met Kerst en Oud en Nieuw heb ik op een veldje bij mij in de buurt wat loopjes gedaan. Daarnaast ben ik fitnessinstructeur en heb ik veel krachttraining gedaan. Sinds ik weer bij de groep ben aangesloten, merk ik dat ik met stappen vooruit ga.”

Dam hoopt dat de zege op Capelle een opmaat is tot een mooie tweede seizoenshelft, waarin Ter Leede zich veilig gaat spelen. ,,Ik vind dat we een heel goede groep hebben, met goede voetballers. Daarnaast hebben we veel winnaars, die er 110 procent voor gaan. De eerste seizoenshelft was wennen. De Topklasse is niet één, maar twee stapjes hoger. Nu weten we wat we kunnen verwachten, hoe clubs spelen en op wie we moeten letten.”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN