Het had heel wat voeten in de aarde. Een vertraagde aanbestedingsprocedure, en toen kwam de stikstofcrisis om de hoek kijken. Tot slot kon er vanaf november samen met aannemer BAM eindelijk worden nagedacht over het daadwerkelijk opstarten van de bouw van het nieuwe SJC-complex. Zes maanden later, op dinsdag 12 mei 2020, was de historische gebeurtenis een feit: het slaan van de eerste paal.

,,Ik ben er dan ook héél blij mee”, schuift SJC-voorzitter Herman Meijvogel zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. ,,En dan met de nadruk op de twee e’s. Hier hebben we lang naar uitgekeken. Vanaf nu af aan kunnen we gaan aftellen.”

Vertraging, vertraging, vertraging
Al met al is de oplevering door alle problematiek met een jaar vertraagd. Van augustus 2020 naar augustus volgend jaar. De mislukte eerste aanbestedingsprocedure werd in augustus gevolgd door de uitspraak van de Raad van State dat er niet meer gebouwd mocht worden. Pas in november werd er groen licht gegeven.  Door die bijkomstigheid en de coronacrisis komen ook de festiviteiten rond het 100-jarig jubileum in gevaar.

,,We hebben een bouw te financieren. Dat is onze eerste zorg, de rest komt daarna wel.”

Het gaf volgens Meijvogel wel de tijd om het hele bouwproces goed onder de loep te nemen. Daardoor voorspelt hij nu al dat het budget van 14.4 miljoen euro niet wordt overschreden. ,,Daar heeft de BAM heel knap werk in geleverd. Een bedrijf dat heel procesmatig denkt. Dat is bij veel projecten wel eens anders geweest.”

De afgelopen maanden werd vooral gebruikt om alles klaar te maken voor de grote dag. Heimachines en machines die damwanden kunnen slaan, liggen niet voor het oprapen. ,,We liepen een weekje achter, maar dat halen we nu alweer in. Het verloopt tot nu toe voorspoedig.”


Mogen we even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. Nee, we gaan geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks, je kan weer verder lezen..


De noodaccommodaties moeten dus wel nog wat langer gebruikt worden. Dat is niet ideaal weet ook Meijvogel. ,,Mede daarom en vanwege corona hebben we besloten om alle festiviteiten uit te stellen tot volgend jaar. En we weten ook niet wat corona doet met onze club. We hebben een bouw te financieren. Dat is onze eerste zorg, de rest komt daarna wel. Maar we gaan met wat clubmensen op 26 september wel even het glas heffen in de kantine.”

,,Daarnaast hopen we volgend jaar toe te treden tot de onder-23-competitie.”

Meijvogel hoopt dat er in september weer gevoetbald kan worden, maar is geen voorstander van spelen zonder publiek. ,,Nee, helemaal niet. Het levert ons niets op. De kantine blijft dicht, en er is geen rumoer langs de velden. Ook heb ik me laten vertellen dat je twee bussen moet huren om je eerste elftal te kunnen vervoeren naar uitwedstrijden. De kosten lopen op, maar de inkomsten blijven uit.”

Blik op selectie
SJC is nog met enkele spelers in gesprek voor volgend seizoen. De Noordwijkers schrappen het derde elftal als selectieteam en gaan terug naar twee elftallen. ,,Maar dan heb je het over een of twee spelers. Als dat niets wordt, staat er nu al een groep waaruit we prima twee volwaardige elftallen kunnen formeren. Het is geen moeten, maar we staan er wel voor open. Daarnaast hopen we volgend jaar toe te treden tot de onder-23-competitie. Dat betekent voor ons dat we een model moeten zien te vinden om zowel op zaterdag als op zondag te kunnen presteren. Daar gaan ook mee aan de slag.”

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Martins maakt zelfde overstap als teamgenoot Arroyo’

POPULAIRE BERICHTEN