Het is ook een vak apart, vaak met 1-1 gelijk spelen. Die uitslag kwam zondag voor de vierde keer in de laatste zes duels op het wedstrijdformulier bij Van Nispen. Zondag was het tegen MMO niet anders. Middenvelder Dennis Meiland hield een ontevreden gevoel over aan de puntendeling. ,,We moeten nu echt eens een keer gaan winnen. Al die gelijke spelen schieten niet op.”

,,Het was vooral een wedstrijd met veel werklust, waarin beide ploegen niet veel kansen kregen”, verklaart Meiland, die een verleden bij VVSB heeft. ,,Na een ongeveer een uur kwamen zij op 0-1, maar niet veel later tikte Max Oostenrijk de gelijkmaker binnen.”

Vervolgens hinkte Van Nispen een beetje op twee gedachten. ,,Vooraf hadden we het er nog over wat we zouden doen als het een kwartier voor tijd nog 0-0 was. Ik vond dat we wel wat meer hadden kunnen forceren voor de overwinning, maar niet iedereen dacht daar zo over. Misschien wel goed, want met een gelijkspel heb je in ieder geval nog iets.”

Veel te goed

Promovendus Van Nispen staat momenteel tiende. Die positie voldoet niet aan de verwachtingen van Meiland. ,,Vooraf had ik ons zeker ingeschat in de top zeven of acht. Als je kijkt naar de jongens die wij hebben, moet dat ook mogelijk zijn. Wij zijn echt veel te goed om promotie degradatie te spelen.”

Een probleem is dat er doordeweeks niet aan vastigheden gebouwd kan worden. ,,Mike van Haaster en Joeri Nederstigt zijn in potentie misschien wel onze beste spelers, maar die kunnen niet trainen. Dat steekt wel. Daarnaast moeten we ook slimmer worden. We hebben wel jongens die hoger hebben gespeeld, maar af en toe shirtje trekken of op iemands tenen staan, doen we gewoon niet. Daar valt nog veel winst te behalen.”

De selectie van Van Nispen zat na afloop niet bepaald lang bij de pakken neer, vertelt Meiland. ,,Alex, die van het nummer Een Bossie Rooie Rozen, kwam zingen in de kantine. En die jongens van Stompwijk kwamen na hun wedstrijd bij FC Lisse ook nog langs. Al met al was het toch een mooie middag.”

Archieffoto: website Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN