Het WK nadert zijn climax. De eerste twee kwartfinales staan voor de deur. En niet de minste. Oelalala, zou Willem van Zuilen zeggen. We bespreken Duitsland – Frankrijk en Brazilië – Colombia met VVSB-voorzitter Arjan Broekhof. Ook een vooruitblik op Nederland tegen Costa Rica. 

Arjan, de eerste twee kwartfinales vanavond. Kijk je er al naar uit?

,,Uiteraard, het zijn twee prachtige duels.”

Om te beginnen Duitsland – Frankrijk. Wat is jouw beeld van de Duitsers?

,,Ik vond ze de eerste wedstrijd, tegen Portugal, erg sterk spelen. Dat vond ik van Frankrijk ook. Beide zijn toch iets kwetsbaarder geworden. Ik denk dat Duitsland gaat winnen, omdat ze in alle geledingen iets beter zijn. Duitsland speelt de laatste tijd mooi voetbal. En misschien ben ik ook wel tegen Frankrijk.”

Brazilië – Colombia mag er ook zijn. Hebben de Brazilianen indruk op jou gemaakt?

,,Absoluut niet. Ik hoop en denk dat Colombia gaat winnen. Die hebben wel indruk op mij gemaakt. En dat bovendien zonder de beste speler: Falcao. Ze hebben met Jackson Martinez van FC Porto ook nog een heel goede spits op de bank. Ik zou het leuk vinden als hij erin komt en zou scoren.”

Als ik het zo hoor, volg je het WK aardig intensief..

,,Absoluut, als het enigszins kan kijk ik alle wedstrijden. Er zaten een paar fantastische duels bij. Ook de duels in de achtste finales waren het aanzien waard. Er was strijd en spanning en het bleef tot het einde spannend.”

Toch bleef een echte stunt uit. Alle groepswinnaars wonnen ook in de achtste finale

,,Klopt. Uiteindelijk wint steeds de favoriet. Dat vind ik wel jammer. Ik had het leuk gevonden als bijvoorbeeld Zwitserland van Argentinië had gewonnen. Ja de enige echt grote verrassing is Costa Rica, maar dat sprookje is na morgen ook weer ten einde.”

Daarover gesproken. Wat verwacht jij van Nederland – Costa Rica?

,,Ik verwacht wel dat Nederland gaat winnen. Maar Nederland is niet zo goed dat ze een tegenstander helemaal wegspelen. En zeker niet met het 5-3-2 systeem, waarvan ik verwacht dat ze daar weer mee gaan beginnen. Uiteindelijk hebben we met die twee spitsen voorin en Sneijder daarachter, wel genoeg kwaliteit om Costa Rica te verslaan.”

En dan?

,,Ik ben bang dat we in de halve finale eruit gaan. Toch een gebrek aan kwaliteit.”

POPULAIRE BERICHTEN