De zondagtak van FC Lisse deed zondag andermaal goede zaken. De ploeg van coach Laurens van der Voort won met 1-0 bij nummer drie Alkmania. Jelco Keizer kroonde zich twee minuten voor tijd tot matchwinner. Den Hoorn is op zeven punten nu de enige overgebleven belager.

Het was voor Lisse de tweede winst op rij in een topper. Vorige week werd al Den Hoorn verslagen. ,,We treffen de komende weken nog Meerburg en MMO. Vooraf hadden we gezegd dat dit de vier weken van de waarheid zouden worden”, zegt coach Laurens van der Voort. ,,Als we de komende twee wedstrijden ook nog goed doorkomen, kan het eigenlijk niet meer mis.”

In Oude Wetering speelde FC Lisse zeker niet groots. ,,De eerste helft was matig van onze kant, hoewel we gelijkwaardig aan Alkmania waren. De tweede helft ging het beter en hebben we vol op de aanval gespeeld.”

Echt uitgespeelde kansen kreeg Lisse daarbij niet, stelt Van der Voort. ,,Er werd nog wel een doelpunt van ons afgekeurd. Daar waren we het niet helemaal mee eens. Je weet dat, als je vol op de aanval speelt, er ook een counter kan komen. Dat gebeurde ook. Alkmania raakte de lat en daar kwamen we goed weg. Uiteindelijk viel de goal twee minuten voor tijd voor ons alsnog. Na een goede aanval rondde Jelco af. De ontlading was bijzonder groot en dat geeft nog maar eens aan hoe de jongens ermee bezig zijn.”