Marciano Mengerink speelt een seizoen van uitersten. Voor de winterstop veranderde bijna alles wat hij aanraakte in goud. In de tweede helft seizoenshelft leek Mengerink het scoren verleerd, maar zaterdag brak hij de ban. Vier goals van hem legden Spijkenisse op de pijnbank (1-4). Mengerink kan daardoor de topscorerstitel in de Hoofdklasse B nauwelijks meer ontgaan.

Volgens de spits legde Katwijk met één van de beste eerste helften van het seizoen de basis voor de overwinning. Voor Mengerink persoonlijk was vooral het eerste doelpunt belangrjk. Na een periode van droogstand was er ruimte voor ‘een kleine ontlading’.

De aanvaller was blij dat hij na een tijdje niet op het scoreformulier te hebben gestaan weer eens van zich liet spreken. ,,Een periode niet scoren is een ongrijpbaar fenomeen. Ik geef elke wedstrijd de volle 100 procent en wil belangrijk zijn voor het team. Het is dan wel fijn om jezelf weer terug te zien op het scorebord. Zeker als dat vier keer gebeurt.”

Terechte kampioen

Naast zijn doelpunten was Mengerink ook blij met het spel dat de Katwijkers op de mat legde. ,,We hebben vandaag getoond de terechte kampioen te zijn. Vanaf de eerste minuut hebben we Spijkenisse onze wil opgelegd.” Verder bedankte hij zijn medespelers die de assists gaven. ,,Het waren niet de moeilijkste doelpunten. Donny van Oijen legde de bal tweemaal panklaar en Jeffrey Jongeneelen een keer. En daarnaast scoorde ik ook nog uit een dieptepass van Stefan Stam.”

Met zijn kwartet aan doelpunten nam Mengerink afstand in het topscorersklassement van de Hoofdklasse B. De spits staat nu op negentien doelpunten. De concurrentie Jeffrey Duynstee (Spijkenisse) en Aidar Veiga Lopes (Zwaluwen) was tot op een doelpunt genaderd. Mengerink hierover ,,Het is natuurlijk nooit zeker te zeggen, maar met deze voorsprong van vijf doelpunten moet het wel goed komen. In de laatste twee wedstrijden wil ik de marge nog verder uitbouwen. Sowieso wil ik volgende week één doelpunt maken als dat genoeg is voor de overwinning. Twintig is een mooier aantal dan negentien.”

Naast zijn vreugde over de galavoorstelling in Spijkenisse was Mengerink blij dat zijn oude club Barnet (Engeland) vanaf volgend seizoen weer op profniveau voetbalt. De club uit Londen werd kampioen in The Conference Premier en promoveert daarmee naar The Football League Two. Mengerink hoorde dit met een dubbel gevoel aan ,,Ik  heb daar vorig seizoen geen geweldig seizoen gedraaid. En dacht bij mezelf ‘waarom gebeurde dat vorig jaar niet’. Maar aan de andere kant: ik heb met de meeste jongens gespeeld en gun het ze wel.”

Spijkenisse – Katwijk 1-4 (0-2). 16. Mengerink 0-1, 22. Mengerink 0-2, 54 Mengerink 0-3, 59 Mengerink 0-4 86. Muntslag 1-4
Katwijk: Koroglu, Hamdi, Rijnink, Stam, De Jel, Susan, De Lange, Guijt, Jongeneelen, Van Oijen, Mengerink
Tekst: Matthijs Snepvangers